Nuti-Eesti: hingedepäeval jõudsid sajad küünlad surnuaeda kulleriteenusega

Elu24
Copy
Viljandi metsakalmistu hingedepäeval, 2018. aastal
Viljandi metsakalmistu hingedepäeval, 2018. aastal Foto: Marko Saarm

Hingedepäev on saanud Eestis nutiajastule kohase uuenduse! Eilse mälestuspäeva puhul said eestlased tellida internetist oma lähedaste haudadele küünlad, mis toimetati surnuaeda kulleriteenusega.

Eile ehk 2. novembril tähistati hingedepäeva ning 90ndatel hakkas levima tava süüdata kalmistul sugulaste haudadel lahkunute mälestuseks küünlad. Sel aastal sai tava nutika uuenduse.

Nimelt põlesid paljud küünlaleegid Tallinna, Tartu, Pärnu ja Viljandi surnuaedades tänu Gratitude Services kulleriteenusele, mille kaudu said eestlased enda lähedaste haudadele tellida küünla internetist. Kokku pakuti teenust 30 kalmistul ja süüdati 300 küünalt, kuid nõudlus teenuse vastu oli suurem.

«Soovi küünlaid saata oli palju rohkematele kalmistutele, kuid kahjuks meil endal polnud veel ressurssi, et kogu nõudlust täita,» kommenteeris ettevõtte esindaja, k

Tulevikus plaanib Gratitude Services küünlateenust pakkuda enamikes Eesti surnuaedades. «Loomulikult on ka neid inimesi, kes ei vaja ei küünlasaatmise võimalusi ning jõuavad oma lähedaste hauale ise, kuid palju on neid, kes erinevatel põhjustel seda teha ei saa,» täpsustas esindaja.

Ettevõtte Facebooki lehel on ka näha, et hingedepäevaks oli tõepoolest varutud hulgaliselt küünlaid ning laupäeva õhtul kinnitati, et kalmistud üle Eesti olid hingedepäevaks küünlasäraga täidetud.

Ühe sotsiaalmeedia postituse alla olid mitmed kulleriteenuse tellijad jätnud oma tänusõnad. 

«Aitäh Teile, et toimetasite hingedepäevaks küünla minu vanaisa kalmule!» kirjutas eestlanna. 

«Sain kätte teie eile õhtul saadetud foto kalmust küünlaga, pisar tuli silma. Aitäh teile, imeline teenus! Edu teile, siiralt!» kirjutas teine tänulikult naine.

2019. aasta sügisel alustanud Gratitude Services pakub lisaks küünla-kulleriteenusele ka internetist tellitavat surnuaia hooldusteenust.

«Meie visioon on, et kõigil, kes soovivad oma kadunud esivanematele ja teistele lähedastele ning olulistele inimestele üles näidata tänu ning meelespidamist, oleks võimalik seda teha tänapäevasel viisil, sõltumata ajast ning kohast,» kirjeldab firma end ametlikul kodulehel.

Gratitude Services esindaja sõnul on ettevõttel plaanis teenusega jõuda ka Eestist välja. «Meie usume, et kalmistu hoolduse ja korrastustööde tellimine internetist on tulevikus iseenesestmõistetav ning seda plaanimegi teha nii Eestis kui ka mujal maailmas. Alustame Baltikumist, kuid edasi plaanime liikuda Skandinaaviasse, Lääne-Euroopasse ja Põhja-Ameerikasse,» sõnas esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles