Ugalasse jõuab tartlasi lummanud etendus

Tiina Sarv
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ballett. Foto on illustreeriv.
Ballett. Foto on illustreeriv. Foto: arhiiv

Pühapäeval, 18. jaanuaril kell 17 jõuab Ugala teatris publiku ette Ida tantsukooli balletietendus «Tuhkatriinu».


Kes ei teaks liigutavat muinasjuttu Tuhkatriinust, ilusast ja töökast tütarlapsest, kes pääses armastuse abil vaesusest. Kauni muusika saatel esitavad seda lugu kooli õpilased muinasjutulistes kostüümides.



Kooli juhi Tiit Lilleoru sõnul on tantsutargad lapsed fantaasiarikka lavastaja Oleg Titovi käe all omandanud imetlusväärseid oskusi. Nende loodud tegelaskujude abil avaneb värvikas lugu, milles karge klassikaline tants on tihedalt seotud eheda mängulustiga.



«Tuhkatriinu» esietendus läinud aasta 4. novembril Vanemuise väikses majas. Viljandis sünnib värske lavastus kolmandat korda.



«See oli väga huvitav töö, lapsed on fantastilised,» rääkis lavastaja Oleg Titov. «Ma ei teinud mingeid professionaalseid järeleandmisi. Väikesed tantsijad lausa inspireerisid mind.»



Titov nimetas Ida balletikooli plussina seda, et õpilased saavad sageli esineda. Nad sõidavad etenduste ja tantsukavadega mööda koole ning osalevad võistlustel. «Lapsed on juba viieaastasena laval ja see meeldib neile väga, nad ei karda lava,» kiitis ta.



Lavastaja rääkis, kui huvitav tal oli kohtuda mitme tantsijaga, keda ta teab juba rohkem kui kümme aastat. «Avastasin noortes tantsijates palju uusi nüansse. Ka see, et laval tuleb kujutada tegelasi, mitte niisama esineda, sunnib noori end huvitavamast küljest näitama.»



Kooli taseme näitena tõi ta Ida tantsukooli lõpetanud Triinu Leppiku, kes praegu töötab Estonias.



Oleg Titovi sõnul läks «Tuhkatriinu» etendus Tartus täissaalidele ja publik võttis selle vaimustunult vastu.



Tiit Lilleorg kinnitas, et etendus on mõeldud nii lasteaia- kui koolilastele.


Mudilased saavad ema või vanaema, aga miks mitte ka isa seltsis näha tõeliselt lummavat etendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles