Matti Nykäneni ja Mervi Tapola abielu saatsid lõputud kaklused ja lahutused

Inna-Katrin Hein
Copy
Mervi Tapola ja Matti Nykänen 2008
Mervi Tapola ja Matti Nykänen 2008 Foto: MARTTI KAINULAINEN/AFP

Soome meedia teatas, et ööl vastu 1. novembrit suri kunagise suusahüppaja Matti Nykäneni endine naine Mervi Tapola.

Tapola oli 45-aastane lahutatud kolme lapse ema, kui ta juhuslikult 1999. aastal Nykäneniga kohtus. 

Tapola oli 1999. aasta juulis külas oma vennal Jarmo Tapolal, kes elas Teivalas ja samal ajal oli Jarmo juures suusahüppaja Matti Nykänen, kes oli seal koos oma mänedžeriga sponsorraha küsimas. 

Üks kuu hiljem sai Soome kõmumeedia haisu ninna, et Lihanjalostustehdas Tapola oy   vorstitehase pärijannal on suhe temast üheksa aastat noorema suusahüppajaga.

Juba nende suhte algus oli tormiline, neil olid pidevad tülid, kuid sellest hoolimata kihlusid nad 1999. aasta detsembris Tahitil.

Nende suhe käis üles ja alla ning vahepeal võttis Tapola Nykäneni vastu lähenemiskeelu, kuid siis leppisid nad ära. Sellest hoolimata abiellusid nad 2001. aasta märtsis Ylöjärvi kirikus.

Mervi Tapola pere ei kiitnud seda abielu heaks ja nad ei tulnud pulma.

Soomlased tundsid suurt huvi rikka pärijanna ja olümpiasangari suhte vastu, milles oli palju varjukülgi alates vägivallast alkoholismini.

Aasta aasta järel ilmusid Soome kõmumeedias lood pealkirjadega «Mervi tahab lahutust!», «Mervi tahab võtta lähenemiskeelu!» ja «Lahutust ei toimu!»

Mervi Tapola andis 2002. aasta suvel intervjuu, milles ütles, et ta ei arvanud, et tema ja Matti suhe nii palju huvi pakub ning see huvi on väsitav.

Tapola ja Nykäneni lahutus jõustus aprillis 2003, kuid juba juulis 2004 abiellusid nad taas. Neid laulatati Laajavuori suusahüppetornis, mis kannab nüüd Matti Nykäneni nime. 

Paari kaootiline elu jätkus ning Nykänen sai lõpuks rohkem kui 2 aasta pikkuse vangistuse Tapiolate peretuttava pussitamise eest.

Juba varem sai Nykänen kohtulikult karistada naise peksmise eest. Kohtulikult sai karistada ka Tapola, kes vägivallatese oma mehe kallal.

Paar läks lõplikult lahku 2010. aastal.

Matti Nykänen ja Mervi Tapola
Matti Nykänen ja Mervi Tapola Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Mervi Tapola sõnas pärast Nykäeni surma veebruaris 2019, et suusahüppesangarist Nykänen võis korraga olla nii hea kui halb ja just see halb pool varjutas nende abielu.

Pärast lahutust ei kohtunud Tapola ja Nykänen enam.

Soome meedia hakkas kirjutama Tapola terviseprobleemidest, mida oli mitmeid.

Diabeeti põdenud Tapola sai 2015. aasta märtsis ajuinfarkti, kuid ta paranes.

2017 sai Tapola diagnoosi, et tal on raske vähihaigus, millest paranemise lootust ei ole.

Ta tervist mõjutas ka ema surm 2018. aasta sügisel.

Mervi Tapolal Matti Nykäneniga lapsi ei ole, kuid tal on kolm last oma esimesest abielust: 1981 sündinud poeg Lari, 1986 sündinud tütar Linda ja 1989 sündinud tütar Laura ning kaks lapselast.  

Matti Nykänen suri 4. veebruaril 2019. 

Nykänen oli 7 korda abielus, neist kaks korda Mervi Tapolaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles