Londonis vahistatud linnubande plaanis paaritada ohakalindu kanaarilinnuga

Inna-Katrin Hein
Copy
Ohakalinnud. Pilt on illustreeriv
Ohakalinnud. Pilt on illustreeriv Foto: Laurie Campbell/1

Briti politsei teatas äsja, et tabas selle aasta veebruaris Londoni idaosa Leytonstone’i pubisse The Bell tehtud reidi käigus illegaalsete linnukaubitsejate gängi.

Korrakaitsjate teatel tegelesid mehed looduses elavate lindude püüdmise ja ebaseadusliku müümisega, teatab kentonline.co.uk.

Politsei leidis pubist 40 linnupuuri, millest enamikus olid ohakalinnud ja siisikesed. Vahistati kaheksa linnukaubitsejat.

Siisike. Pilt on illustreeriv
Siisike. Pilt on illustreeriv Foto: Walter Soestbergen/imago/BIA/Scanpix

Linnukaubitsejad vanuses 26 – 68 eluaastat on pärit Londonist, Essexist, Kentist, Durhamist ja Lääne-Yorkshire’ist.

Mehed anti kohtu alla ja kohus määras neile erinevas suuruses trahvid. 

Näiteks 30-aastane Jack Rogers pidi maksma illegaalse kaubitsemise eest 160 naela (185 eurot) ja tema valduses olnud ohakalinnu eest 180 naela (208 eurot) trahvi.

Rogers sõnas politseinikele, et linnukaubandus on tema uus hobi ning ta tahtis paaritada ohakalindu kanaarilinnuga, et saada uus linnuliik. Oma sõnul ei olnud ta ainus, kes tegeleb lindude paaritamisega.

Kanaarilind. Pilt on illustreeriv
Kanaarilind. Pilt on illustreeriv Foto: Nature/©2003 Credit:Topham Picturepoint/Scanpix

Briti loomakaitseühingu teatel said nad anonüümse vihje, et Londonis tegutseb linnubande, kes püüab looduses elavaid linde ja äritseb nendega. Loomakaitsjad andsid vihje edasi politseile.

Anonüümses vihjes oli, et linnubande käib iga laupäeva hommikul koos Ida-Londoni The Bell pubis, kus toimuvad lindude ostu-müügi tehingud.

«Võtta linnud nende normaalsest elukeskkonnast ja panna puuri. Kas midagi julmemat saab olla,» sõnas loomakaitseorganisatsooni esindaja. Politsei tabas linnukaubitsejad ning sai kätte ka linnud, kellega kaubeldi.

«Looduses elavate lindude püüdmine, nende paarituma sundimine ja müük on olnud pikka aega probleem. Puuris hoidmine tekitab neile lindudele palju füüsilisi ja vaimseid probleeme. Tavaliselt surevad need linnud kiiresti,» lisas looduskaitsja.

Uurimine näitas, et linnubande kõige kogenum liige Peter Borg oli püüdnud üle 200 linnu, kelle seas oli nii ohakalinde, kanepilinde, siisikesi kui ka leevikesi. Politsei leidis need linnud Borgi kodust, mis asub Essexis Southendis.

Turvakaamera kaader, millel on näha linnubandesse kuulunud Peter Borgi
Turvakaamera kaader, millel on näha linnubandesse kuulunud Peter Borgi Foto: RSPCA /SWNS.COM/Scanpix

Kohus mõistis kõik kätte saadud linnukaubitsejad lindude ebaseaduslikus omamises süüdi ja nad said trahvi. Linnud olid mõnda aega loomakaitsjate hoole all ja siis lasti nad vabadusse. 

Ohakalind (Carduelis carduelis) on linnuliik vintlaste sugukonnast ohakalinnu perekonnast.

See 12-14 sentimeetri pikkune lind on levinud Euraasias Atlandi rannikust kuni Põhja-Indiani. Elab kultuurmaastike puistutes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles