Internetis ringleb täistuuridel septembris Šveitsist alguses saanud «Tetrise väljakutse» (Tetris challenge), mille raames peavad pääste- ja eriüksused näitama, millist varustust näiteks pääste- või kiirabiauto sisaldab. Sotsiaalmeedias levivad fotoväljakutses kaasa löönud instantside jäädvustused, mis näitavad maha laotatud varustust tetrise arvutimängu plokkidena.

«Tetrise väljakutse» algatas 1. septembril üks Šveitsi politseipatrull ja sealt edasi on see levinud kulutulena. Esimesena võttis Eestis väljakutsest osa Tallinna kiirabi, mis suunas ettevõtmise edasi päästeametile.

Tartu Päästeamet võttis väljakutse vastu ja jäädvustas fotol päästemasina juurde maha laotatuna tööks vajaliku sisu, mille kõrval lamas ka viieliikmeline meeskond. Peale seda muljetavaldavat etteastet läks väljakutse edasi PPA-le, mis tõi inimjõule ja teenistuskoertele lisaks mängu ka suures koguses tehnikat – autod, laeva, helikopteri ja koguni soomuki.

Kui PPA-le esitasid «Tetrise väljakutse» päästeamet ja Tallinna kiirabi, siis PPA suunas selle edasi Harjumaa Noortele Kotkastele ja kodutütardele ning RIA-le.

Harjumaa Noored Kotkad ja Kodutütred võtsid väljakutse vastu, mille omakorda saatsid edasi Naiskodukaitsele ja Eesti Noorteühenduste Liidule.

Elu24 sai RIAga kontakteerudes teada, et neil on plaanis väljakutsest osa võtta ja hetkel käib töö kontseptsiooni kallal.

Tallinna kiirabi näitab, mida võib leida kiirabiautodest.
Tallinna kiirabi näitab, mida võib leida kiirabiautodest. Foto:  Tallinna Kiirabi, Jaroslav Petruštšak
Tartu päästjate tetris challenge
Tartu päästjate tetris challenge Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees
PPA «Tetrise väljakutse» ettevalmistus.
PPA «Tetrise väljakutse» ettevalmistus. Foto: Reelika Riimand 
PPA valmistub väljakutseks. 
PPA valmistub väljakutseks. Foto: Reelika Riimand 
PPA «Tetrise väljakutses» osalesid kõik meeskonnaliikmed.
PPA «Tetrise väljakutses» osalesid kõik meeskonnaliikmed. Foto: Reelika Riimand 
Harjumaa Noored Kotkad ja Kodutütred võtsid väljakutse vastu PPA-lt, mille omakorda saatsid edasi Naiskodukaitsele ja Eesti Noorteühenduste Liidule.
Harjumaa Noored Kotkad ja Kodutütred võtsid väljakutse vastu PPA-lt, mille omakorda saatsid edasi Naiskodukaitsele ja Eesti Noorteühenduste Liidule. Foto: Mattias Idavain
Naiskodukaitse Tartu ringkonna tetrise väljakutse jäädvustus. Pildil on näha formeerimisüksuse liikme varustust. Formeerija teeb naisest ja mehest sõduri! Just formeerimisgrupp jagab õppustel reservväelastele kätte riided, erivarustuse ja relvastuse. 
Naiskodukaitse Tartu ringkonna tetrise väljakutse jäädvustus. Pildil on näha formeerimisüksuse liikme varustust. Formeerija teeb naisest ja mehest sõduri! Just formeerimisgrupp jagab õppustel reservväelastele kätte riided, erivarustuse ja relvastuse. Foto: Birgit Ristisaar
Naidkodukaitse Viru ringkonna meditsiinigrupi foto, millel näha peal nii tsiviil- kui militaarmeditsiini elemendid.
Naidkodukaitse Viru ringkonna meditsiinigrupi foto, millel näha peal nii tsiviil- kui militaarmeditsiini elemendid. Foto: Evely Press
Kommentaarid
Copy