Suri tuntud karakternäitleja John Witherspoon

Elu24
Copy
John Witherspoon, 2006.
John Witherspoon, 2006. Foto: Reuters/ScanPix

Teisipäeval lahkus meie hulgast Ameerika Ühendriikide karakternäitleja John Witherspoon, teatas ta perekond Twitteris.

Witherspoon suri teisipäeval Los Angeleses oma kodus, ta oli 77-aastane, vahendab The Wrap.

Tema perekond teatas näitleja surmast Twitteri kontol: «Suure kurvastusega peame teatama, et meie abikaasa ja isa John Witherspoon on meie hulgast lahkunud. Ta oli meelelahutustööstuse legend ning isafiguur kõigile, kes teda aastate jooksul vaadanud on. Me armastame sind, paps, alati ja igavesti.»

1942. aastal Detroitis sündinud mees alustas karjääri 1960. aastatel, tegutsedes näitleja, koomiku ja aeg-ajalt ka modellina. Ta tegi teledebüüdi 1970. aastal ning osales kümnendi jooksul mitmes nimekas telesarjas, nende seas ka «Uskumatu Hulk».

80ndatel seostati Witherspooni toona populaarsete telesõudega, mille peaosades olid tumedanahalised näitlejad või koomikud (sh «227», «What's Happening Now!!» ja «Amen»).

Kinolinale sattus Witherspoon filmidega «The Meteor Man» ja «Brooklyni vampiir» ning tema tuntuim roll on Willie Jonesi tegelaskuju kolmes «Friday» («Hull reede») filmis.

Twitteris jätsid Witherspoonile järelehüüdeid mitmed sõbrad ja kolleegid.

«See päev algas nii rõõmsalt. Ja lõpeb südantlõhestava uudisega, et John Witherspoon on lahkunud. Üks meie vendadest koomikutest,» kirjutas koomik ja saatejuht Arsenio Hall.

«Siiralt naljakas, lõbus ja alati lahke. John Witherspooni jäädakse igatsema,» kirjutas filmimees Judd Apatow.

Witherspoonist jääb maha abikaasa Angela ja kaks poega.

John Witherspoon perega.
John Witherspoon perega. Foto: Imago/ScanPix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles