Uus aasta tõi Võrru uue teatri

, Võru 1LEHT vastutav väljaandja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru Linnateatri kunstiline juht ja lavastaja Tarmo Tagamets 1.detsembril viimast korda mängitavas lavastuses „Räägime asjast“.
Võru Linnateatri kunstiline juht ja lavastaja Tarmo Tagamets 1.detsembril viimast korda mängitavas lavastuses „Räägime asjast“. Foto: Dmitri Kotjuh

Uus aasta tõi Võrru uue teatri

 1.jaanurist vahetas Võru Teatriateljee oma nime Võru Linnateatri vastu. Mida see tähendab Võru teatrihuvilise jaoks, seda selgitab Võru Linnateatri kunstiline juht Tarmo Tagamets.

Kas nimevahetus toob kaasa olulisi muudatusi?

Kõige suuremaks muutuseks koos nime vahetusega on see, et Võru Linnateater hakkab tegema rohkem koostööd teiste eesti teatrite ning teatrikoolidega. Loodame luua erinevaid koostööprojekte näiteks Kanuti Gildi Saali ning Viljandi Kultuuriakadeemiaga. Samuti tahaksin uutes lavastusprojektides kasutada noori lavastajaid ning näitlejaid ja kindlasti tihendame koostööd oma allorganisatsiooni draamastuudioga. Jätkuvalt peame tähtsaks teatrihuvi äratamist Võrumaa noorte hulgas. Plaanis on hakata läbi viima õpitubasid ning üleüldse tuua teatrit rahvale lähemale pöörates endiselt tähelepanu humanistlikele ja vaimsetele väärtustele.



Mida võib Võru rahvas sel aastal Võru Linnateatrilt oodata?

Võru Linnateater saab olema oma esimesel hooajal hoolimata minu enda maitsest üllatavalt sõnakeskne. 28.jaanuaril esietendub nooremale generatsioonile orienteeritud Jonas Gardelli samanimelisel romaanil põhinev lavastus „Koomiku lapsepõlv“. Trupp on rekordiliselt suur, kasutatud on enamust varem Võru Teatriateljeega seotud näitlejatest. Peaosalist kehastab Võru „oma poiss“ Sten Karpov, kes on lõpetanud Viljandi Kultuuriakadeemia ning on nüüd kutseline näitleja Pärnu  Endlas. Sten on olnud ka Võru draamastuudio õpilane, mille nüüdseks juba viies koosseis lööb kaasa ka antud lavastuses.


Suvel pöörame pilgud taas maailmaklassika poole ning proovime paigutada selle salapärase projekti, mille nime ma hetkel ei avalda, Võru keskkonda.


Sügisel võtame töösse lavastusprojekti, mis kõneleb eesti keelest ja kultuurilistest parasiitidest.



Kuid miks peaks Võru inimene eelistama Võru Linnateatrit teistele teatritele?

Juba sellepärast, et iga linna ja selle elaniku teadvussesse võiks jõuda see, et neil on teater, mis on oma kunstilistelt eesmärkidelt ootamatu ja väljakutsuv. Me ei taha alahinnata ühtegi teatri külastajat ning seetõttu ei tegele me väga kergete teemade ja teemade püstitustega. Nii nagu meie ei alahinda publikut, loodan et publik ei alahinda ka Võru Linnateatrit.



Võru Linnateatri esimeseks lavastuseks on 28.jaanuaril esietenduv Jonas Gardelli romaanil põhinev lavastus "Koomiku lapsepõlv".



Nooremale publikule etendub veebruaris ja märtsis Võru Draamastuudio V koosseisu lastelavastus "Mänguasjamuuseum", mis räägib meie lapsepõlve mänguasjadest, nende mälestustest ja kaunimatest päevadest.



Lisainfo:

www.vorulinnateater.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles