Venelased Nolani jälgedes: Ulmepõnevikus «Kooma» proovib noor mees õnnetuse järel sürreaalse unemaailmaga harjuda

Spekter
Copy
«Kooma»
«Kooma» Foto: Kinopoisk

Veerand miljardit rubla maksnud vene ulmepõnevik «Kooma» (Кома) viib meid otsejoones inimese alateadvusesse, kust leiame selle, mis jääb tihtilugu märkamatuks.

Viktori (Rinal Muhametov) elus on kõik olemas – edukas karjäär arhitektina, sõbrad, tulevikuplaanid, unistused. Kummalistel asjaoludel toimuv ränk autoavarii tõmbab sellele kõigele aga kriipsu peale. Noormehe vigastused on nii tõsised, et ta langeb koomasse.

Viktor ärkab eriskummalises maailmas, mis meenutab veidi reaalsust, kuid kus ei kehti loodusseadused. See on nagu pea peale pööratud maailm, kus on raske mõista, kus on taevas ja kus maa. Siin puudub gravitatsioon, suurte hoonete varemed hõljuvad õhus, puud sirguvad pilvedest ja läbi majaseinte laksuvad merelained. Selgub, et kõik koomasse langenud satuvad sellesse paralleelmaailma ning loodud on see nende inimeste endi mälestustest.

Viktori jaoks on see maailm alguses võõras ja hirmutav, sest võidelda tuleb võigaste olevustega. Kuid ta armub ja püüab omandada selle eriskummalise maailma reegleid. Selgub, et kõik siinsed asukad on siin seetõttu, et ei sobitunud tavapärasesse maailma. Kas Viktor suudab kunagi koomast väljuda või saada lõplikult teada, mis kooma on?

Apollo Kinodes 31. jaanuarist 2020.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles