Meistervargast vanaema: 40 korda varguste pärast vahistatud 76-aastane memm on politseile paras mõistatus

Elu24
Copy
Salapärane memm suitsetamas. Pilt on illustratiivne.
Salapärane memm suitsetamas. Pilt on illustratiivne. Foto: Rights Managed/Mary Evans Picture Library / Shi /Scanpix /montaaž

Hispaanias on nimetu 76-aastane vanaema politseile üks paras mõistatus. Nimelt õnnestus 40 korda vahistatud meistervargast memmel politseid peaaegu nina pidi vedada ja siiani on ebaselge, kuidas ta vargused ikkagi toime pani, vahendab elpais.com.

Eriskummaline lugu sai alguse Hispaania linnas Málaga, kus Suurbritanniast pärit turist paljajalu 19. septembril mööda tänavat jooksis. Nimelt nägi turist pealt, kuidas kahtlasena käituv memm sisenes ühte üürikorterisse ja otsustas talle järgi joosta.

Memm oli üllatavalt väle ning osav ja tal õnnestus turisti eest plehku panna. Tema õnn jäi aga üürikeseks, sest turisti pereliikmetel õnnestus memm lõpuks kätte saada. Juhtunust teavitati politseid, kes hakkas ohutuna näiva memme tegutsemist uurima.

Külastades üürikorterit, kuhu memm oli võtmega sisenenud, leiti, et tegu oli tõepoolest vargusega. Lisaks leiti memme käest kokku 20 võtmekimpu, tänu millele sai ta avada piirkonna erinevate üürikorterite uksi.

Lõpuks memm ikkagi arreteeriti.

«Kus ma olen? Mida ma politsei jaoskonnas teen?» päris memm jaoskonda jõudes teeseldes. Vaatamata näitemängule, millega naine plaanis jätta mulje, et ta on meeltesegaduses, võeti temalt sõrmejäljed. 

Siis selgus midagi erakordset! Memmel oli alates 70ndatest, kaheksa erineva nime all, ilmatuma pikk kriminaalne ajalugu. Sel sügisel arreteeritud memm on varguse eest vahi alla võetud koguni 40 korda. Lisaks on ta mitmel korral vangis istunud.

«Ta peaaegu pääses puhtalt,» kirjeldas politseinik viimast juhtumit, kus memm teeskles süütukest nii veenvalt, et korrakaitsjaid teda peaaegu uskuma jäid.

Uurimise käigus selgus, et memm on Málaga piirkonnas tegutsenud juba aastaid. Ta valis oma ohvriteks turistid, kuna nemad enamasti vargustest ei teata. Tänu oma võtmetele avas ta hõlpsasti üürikorteri ukse, läks kiiruga tuppa ning haaras esimese ettejuhtuva väärtusliku eseme: arvuti, telefoni, sularaha jms. Ühel juhul jäi talle näppu 1000 eurot.

Üürikorterid, kus memm vargused toime pani, kuulusid kõik ühele firmale. Sealsed hooldustöötajad mäletasid memme ja kinnitasid, et ta käis tihti üürikorterite kohta pärimas ja uuris, kuidas neid üürida saaks.

11. oktoobril võeti memm taas vahi alla ja seekord süüdistatuna kolmes varguses. Kohtunik saatis ta vangi, kuid politsei uurib siiani, kuidas memmel õnnesrtus üürikorterite võtmetest koopiad teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles