Fotograaf, kes keeldus Marilyn Monroega voodirõõme jagamast, müüb sessioonil jäädvustatud seksikaid pilte (1)

Elu24
Copy
Igavene legend ja Ameerika unistus Marilyn Monroe.
Igavene legend ja Ameerika unistus Marilyn Monroe. Foto: AP/Scanpix

Kanada fotograaf Doug Kirkland oli kõigest 27-aastane, kui tema  ülessandeks oli jäädvustada filmile maailma kõige kaunim naine ja mees oli hirmul, vahendab Daily Mail.

Noor fotograaf Doug Kirkland oli jäetud ihuüksinda ühte tuppa maailma ihaldatuima naisega, kes voodis tema ees alasti väänles. Mehe lõi pahviks Hollywoodi näitlejanna otsekohene soov, et mees tema juurde voodisse hüppaks. 

Lõppude lõpuks pidi Kirkland olema stuudios ainult Monroed pildistamas. Näitlejanna oli ajanud kõik teised inimesed toast välja, öeldes neile: «Ma pean selle poisiga üksi olema.»

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: Scanpix

Kuid noor Kirkland oli tol ajal juba abielus ja kolme väikese lapse isa, kes teda kodus ootasid. Kanada fotograaf meenutab väljaandes, et ta teeskles, et ei kuule Monroed ja otsustas pilte edasi klõpsutada. 

Kirklandi sõnul toimus fotosessioon Los Angelese stuudios keset ööd ja kogu pildistamise vältel oli õhus tunda seksuaalset pinget, tänu millele sai filmile võetud ühed kuulsamad kaadrid, mis on Monroest eales tehtud. 

Selle kuu lõpus lähevad New Yorgi oksjonimajas Christie's müüki Kirklandi poolt fotosessioonil kasutusel olnud 1959. aasta Hasselbladi fotoaparaat ja objektiivid, millele fotod olid jäädvustatud ning lisaks kaks originaalvõttepilti. 

Eeldatavasti loodetakse komplekt maha müüa 160 000 kuni 240 000 naela eest (184 997–277 828 eurot).

«Mulle meeldib see tüdruk, sest ta on selline naine, kellega iga mees tahaks koos viibida,» rääkis Monroe Kirklandile, kui nad hiljem fotosid vaatasid.

«Tüdruk, kellega iga veoautojuht tahaks selles voodis koos olla.»

Monroe, kelle armukeste hulka kuulusid väidetavalt president John F. Kennedy ja tema vend Bobby, vaatas siiski kõrgema kaliibriga mehi kui veoautojuhid.  

Viiskümmend kaheksa aastat hiljem rääkis 85-aastane Kirkland väljaandele, et tema ja Marilyni vahel tekkinud keemias ei olnud midagi ebaharilikku.

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: Scanpix

«Edukas fotosessioon on võrgutav tants fotograafi ja tema subjekti vahel,» sõnas Kirkland väljaandele. 

Pildistamise õhtul jäi Monroe kaks tundi Santa Monicas asuvasse stuudiosse hiljaks, saabudes 9.30 õhtul. Kirklandi sõnul soovis Monroe, et ta oleks fotosessiooni tarbeks varustatud Dom Perignoni šampanjaga ja taustaks mängiksid tema lemmiku Frank Sinatra palad. 

Sessioon ei alanud just kõige kõrgemalt noodilt, sest Monroele ei meeldinud Kirklandi ideed, mille hulgas oli pildistada teda pahkluu pikkuses liibuvas kleidis ja ta otsustas ennast hoopis mähkida valge siidise voodilina vahele. 

Kirklandi sõnul kartis ta, et Monroe tajub ära tema kogenematuse ja palub tal lahkuda. 

Keset pildistamist vaatas Marilyn Kirklandi sõnul meelalt tema poole ja palus, et mees tema kõrvale voodisse heidaks. 

2004. aastal ilmunud raamatus täpsustas Kirkland: «Marilyn kutsus mind endaga voodirõõme jagama.»

Nüüd 80ndates aastais Kirkland väitis, et tol korral midagi ei juhtunud ning Monroe õrritamine küttis stuudios üles seksuaalse energia, mida võib pilte vaadates tunda. 

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe Foto: Scanpix

Kirkland lisas väljaandele: «Marilyn tegi sellel õhtul seda, mida oskas kõige paremini ehk mängis kaamerasilma ees teatud rolli.»

Kirklandi sõbrad ei uskunud fotograafi lugu, kuid mees tunnistas, et osa temast oleks olnud randevuuks valmis, kuid kuna ta oli abielus, siis keeldus pakkumisest.

Sessioon päädis sellega, et mees heitis voodi kõrvale põrandale pikali ja vestles Monroega pikalt elust ja uskumustest.  

Vaata pilte siin!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles