Videod: metsik tänavareiv ehk kuidas liibanonlased oskavad pidutseda ka massimeeleavaldustel

Elu24
Copy
Meeleavaldajad Tripoli tänavatel.
Meeleavaldajad Tripoli tänavatel. Foto: IBRAHIM CHALHOUB/AFP/Scanpix

Sotsiaalmeedias levivad videod näitavad, et kuumaverelised liibanonlased tõmbavad peo käima isegi siis, kui nad parajasti valitsuse vastu meelt avaldavad.

Nii näiteks vedas üks tundmatu liibanonlane oma Tripoli korteri rõdule helitehnika, keeras muusika põhja ja tema maja ette tänavale kogunenud meelaavaldajad hakkasid laulma ja tantsima.

Öisel tänaval lahti rullunud stseen meenutaski kõige ehtsamat ööklubi, kus mobiiltelefoni taskulampidega relvastatud inimesed elavad kaasa rajule muusikale. 

«Me ei valetanud, kui ütlesime, et Liibanonis on maailma parim ööelu,» kirjutas video Twitterisse postitanud Gaelle Sayegh uhkelt. Ravelution, andis sündmusele nime teine teravmeelne kommenteerija.

Muidu raevukate meeleavalduste ajal on juhtunud teisigi pehmemaid ja ootamatuid sündmusi. Näiteks palus üks mees keset protesti pruudi kätt, teine paar aga tuli mässu keskele oma abiellumist tähistama.

Riiki suurematesse linnadesse levinud meeleavaldused on suunatud Liibanonis lokkava korruptsiooni, usujuhtide mõju ja saamatu valitsemise vastu. Protestide ajendiks sai valitsuse hiljutine plaan maksustada populaarne suhtlusrakendus WhatsApp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles