Võimalik ainult muinasjutus: kala leidis ja tagastas kadunud abielusõrmuse

Elu24
Copy
Dan Levine hoiab käes kaduma läinud abielusõrmust, mehe paremal õlal on abikaasa Oona ja vasakul Gary ja Emma Spires, kes tänu kalale sõrmuse leidsid.
Dan Levine hoiab käes kaduma läinud abielusõrmust, mehe paremal õlal on abikaasa Oona ja vasakul Gary ja Emma Spires, kes tänu kalale sõrmuse leidsid. Foto: SWNS/ScanPix

Meres abielusõrmuse kaotanud hobiujuja Dan Levine (44) sai väärtusliku sõrmuse tagasi tänu saatuse sõrmele, milles mängis olulist rolli imeline kala, vahendab Cornwalllive.com

Dan Levine oli sukeldumas Inglismaal, Penzance'is, kuid sügavast veest pinnale tulles avastas mees, et tema abielusõrmus oli sõrmest libisenud. Sõrmuse oli käsitööna mehele valmistanud tema abikaasa Oona.

Dan on sagedajane ujuja ja võtab tavaliselt enne merre minemist sõrmuse sõrmest, kuid unustas tol korral seda teha. Mehe sõnul oli meri laineline ja tõusulaine oli kõrge, kuid Dan ujus 400 meetrit, kui ta veest välja tuli oli sõrmus kadunud. 

Dan Levine'i saatuslik sõrmus.
Dan Levine'i saatuslik sõrmus. Foto: Scanpix

«Kirjutasin Facebooki postituse, kus palusin inimestel ühendust võtta, kui nad peaksid snorgeldamise või odapüügi käigus sõrmuse leidma. Tegelikut ei uskunud, et mu silmad sõrmust uuesti näevad. Ma olin kurb, sest minu abikaasa Oona oli sõrmuse oma kätega valmistanud. Me oleme abielus olnud 13 aastat. Kui talle ütlesin, et olen sõrmuse ära kaotanud, siis ta oli väga ärritunud,» rääkis mees väljaandele.

Tundus, et sõrmus oli igaveseks kadunud, kuid siis sekkus loosse saatuslik kala.

24 tundi hiljem jalutas mööda rannikuäärset randa paarike nad kuulsid madalas vees laperdamist, miniatuurset laguuni lähemalt uurides märkasid nad pisikest musta kala. Gary Spiers läks kala lähemalt uurima ning märkas kala kõrval vees sätendamas sõrmust. Kui kummaliselt käituv kala poleks mehes huvi tekitanud poleks ta sõrmust leidnud.

Gary postitas leitud sõrmuse kohta teavituse kadunud asjade leheküljele ja Dani sõbrad märkasid kuulutust ja andsid sellest mehele teada. 

Dan Levine and abikaasa Oona on abielus olnud 13. aastat.
Dan Levine and abikaasa Oona on abielus olnud 13. aastat. Foto: Scanpix

Dan oli selleks hetkeks kindel, et ei näe sõrmust enam kunagi. Ta ütles väljaandele: «See on tõesti minu päeva paremaks teinud. Ma tõesti ei lootnud, et saan sõrmuse tagasi.» 

Tänaseks on Dan abielusõrmuse tagasi saanud ja kannab seda suurima uhkusega. 

Loos osalenud nelik on koos poseerinud ka fotol, kus võib näha ka saatuslikku sõrmust, mis neid nüüd elu lõpuni ühendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles