Välgust kiirem: 84-aastane vanaisa tegi veteranide meistrivõistlustel konkurentidele tuule alla

Elu24
Copy
84- aastane Tony Bowman näitab oma võtteid jooksurajal.
84- aastane Tony Bowman näitab oma võtteid jooksurajal. Foto: SWNS.com / SWNS.com/Scanpix

Tony Bowman on maailma kõige kiirem 84-aastane mees - vaatamata sellele, et ta on üle elanud kaks infarkti, vahendab Metro. 

Bowman esindas Suurbritanniat eelmisel kuul Itaalias aset leidnud Euroopa kergejõustiku meistrivõistlustel ja võitis 80-84-aastaste vanusekategoorias kolm medalit- kuld tõkkejooksus, hõbe 400 m releedis ja pronks dekaadonis. 

Samuti tuli ta 100 m jooksus neljandaks ja 200 m jooksus viiendaks. 

Bowman ütles väljaandele: «Mind edestavad ainult minust nooremad sportlased. Suurbritannias pole minust kiiremat 84-aastast, ei terves maailmas ei ole minust kiiremat.»

84 aastane Tony Bowman on kiire mees.  
84 aastane Tony Bowman on kiire mees.  Foto: Scanpix

Kui Leedsist pärit Tony esmakordselt astus võistlema 80–84 aastaste vanusekategoorias, purustas ta koheselt 11 Suurbritannia kergejõustikurekordit, ühe Euroopa ja ühe rahvusvahelise rekordi. 

Tony ütles väljaandele: «Ma ootan järgmisel aastal toimuvat võistlust, et uuesti rekordeid purustada. Ma saan 85-aastaseks ja liigun edasi järgmisse vanusekategooriasse.»

Tony armastab endiselt võistlustel osalemist, ehkki tal oli 70ndates eluaastades kaks südameinfarkti ja ta käis südameoperatsioonil ning ta saab ravi ebastabiilise südamerütmi leevendamiseks.

Aktiivne mees teeb trenni pea iga päev ja tegeleb veel lisaks tantsimise ja hokiga. Tony on vähendanud ka oma alkoholi ja šokolaadi tarbimist ja loodab, et jookseb 100 meetri rekordi 100 aastaselt.

Elada plaanib aktiivne mees kuni 120 aastaseni. 

«Tunnen end väga õnnistatuna, et mul on head geenid, kuid teen kõvasti tööd ja näen vaeva, et end vormis hoida. Sellele aitab muidugi kaasa see, et mulle meeldib jooksutunne ja higistamine - eriti kui võidan.»

 Tony Bowman näitab võtteid jooksurajal. 
 Tony Bowman näitab võtteid jooksurajal. Foto: Scanpix

Veteran sportlane alustas jooksmisega keskkoolis ja esindas oma maakonda isegi mitmel koolijooksu võistlusel. Tony'ile ei pakkunud toona jooksmine piisavalt pinget ja ta hakkas tegelema hoopis hoki ja tennisega, kuid 42 aastasena otsustas ta uuesti jooskma hakata ja osales veteranide jooksuvõistlusel ja nii saigi alguse mehe pikk jooksukarjäär. 

Bowman pole siiski vanim mees jooksurajal, väljaande andmeil on 105-aastased mehed ja 100-aastased naised osalenud mitmetel jooksmise, kaugushüppe ja kettaheite võistlustel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles