Nõuniku kohalt lahkuv Viive Aasma: olen olukorras pettunud

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kommunikatsioonibüroo Alfa-Omega juht ja omanik Viive Aasma on alates juunist ka väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kert Kingo nõunik. Aasma käib kohut EASiga, mis kuulub Kingo haldusalasse.
Kommunikatsioonibüroo Alfa-Omega juht ja omanik Viive Aasma on alates juunist ka väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Kert Kingo nõunik. Aasma käib kohut EASiga, mis kuulub Kingo haldusalasse. Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri ametist lahkuv nõunik Viive Aasma ütles Elu24-le, et lahkub ametist omal soovil, kuna on EAS-i ja minister Kingoga seotud olukorras pettunud.

«Lahkun töökohalt omal soovil, käesolev nädal on viimane,» alustas viimast nädalat minister Kert Kingo PR-nõunikuna tööl olev Viive Aasma oma pikka kirja, mille ta Elu24-le saatis.

Viive Aasma kinnitusel sai ta väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingoga tuttavaks eelmisel aastal, kui Kingo oli veel EKRE korruptsioonitoimkonna juht.

«Rääkisin talle oma korruptsioonikahtlustest EAS-i riigihangetes. Tegemist oli vähemalt nelja hankega ühe raamlepingu sees, millest suurim oli 900 000 eurot. Kõik need hanked võitis kommunikatsiooniagentuur KPMS, kes oli samal ajal ka Sotsiaaldemokraatliku erakonna PR partner,» kirjeldas Aasma sündmuste algust ja lisas, et EAS oli siis aga SDE ministri vastutusalas.

Teemat käsitlesid tookord Aasma sõnul ka Pealtnägija ja Eesti Ekspress. «Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon leidis tänavu kevadel, et esitatud materjalid viitavad võimalikule kuriteole ja edastas kuriteoteate Kaitsepolitseile.»

Kõige selle taustal lootis Aasma enda sõnul muidugi, et uus minister oma haldusalas olevates asutustes riigihangete teemal korra majja lööb, tellib vajadusel vastavad auditid ja vaatab üle järelevalve struktuuri.

«Aga kahjuks ei ole seni ei kippu ega kõppu. Kingo enda sõnul ei küsinud ta EAS juhi kohalt lahkunud Alo Ivaskilt nende kahtlaste hangete teemal mitte ühtegi küsimust. Ometi varem, kui ta ei olnud veel minister, julgustas ta mind igati võimaliku korruptsioonijuhtumi lahendamise nimel võitlema,» kirjeldas Aasma.

Aasma jätkas, et ei ole ühegi erakonna liige ja talle ei meeldi korruptiivsete asjade kinnimätsimine. Lisaks ei soovi ta neid oma sõnul ka kaudselt kaasa teha.

«Olen olukorras pettunud. Kahju, et praegu on saanud tähelepanu peamiselt vaid üks minu kohtuvaidlus, kuid mitte see, et olen juba pikemat aega püüdnud juhtida tähelepanu tõenäolisele korruptsioonijuhtumile, mida keegi teemasse süvenenu ei eita (sh minister Kingo), kuid mida keegi minu teada ei uuri,» kirjutas Aasma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles