Sütevaka läheb Euroopa Liitu tundma

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälumängu „Tunne Euroopat" juhib Indrek Treufeldt.
Mälumängu „Tunne Euroopat" juhib Indrek Treufeldt. Foto: ERR.

Täna kell 18.45 näitab ETV esimest saadet koolinoorte mälumängusarjast „Tunne Euroopat". Pärnu koolidest osaleb kilvas Sütevaka humanitaargümnaasiumi võistkond koosseisus Märt Kütas, Hanna Stiina Lepmets ja Edgar Laksa.

„Ma ei ole kindel, et me neid täna näeme, aga edaspidi küll," tõdes Sütevaka huvijuht Heidi Taal. „Minu meelest tuleb nende esimene saade veebruaris."

Huvijuht märkis, et tegelikult oli kooli esinduse jõudmine eelvõistlustel välja valitud 21 gümnaasiumi ja kolledži hulka paras sürpriis, ent seda meeldivam sürpriis.

„Olime 25 väitlejaga, kes meil Euroopa Liidu teemat kõige paremini valdavad, sel hetkel Strasbourg'is ja mõtlesime ajalooõpetaja Epp Paveltsiga väga pikalt, keda kojujäänutest saata," meenutas huvijuht ETV nüüd eetrisse mineva mälumängu juba novembris peetud piirkondlikku eelvooru. „Valisime välja lapsed, kellest me ei teadnud, kuidas neil minna võib, soovitasime neile materjale, siis nad ise nad valmistusid, ja et nad võitsid, oli meile suur üllatus."

Eesti Televisiooni, Eesti mälumänguliidu ja Euroopa Parlamendi koostöös valminud mälumäng „Tunne Euroopat" on pühendatud Eesti Euroopa Liitu astumise viiendale aastapäevale. Indrek Treufeldti juhitav kilv on ETV eetris esmaspäeviti kell 18.45.

Sütevaka kõrval osalevad mälumängus Tallinna Inglise Kolledž, Juuru gümnaasium, Paide Ühisgümnaasium, Tallinna Prantsuse Lütseum, Avinurme gümnaasium, Tõrva gümnaasium, Hugo Treffneri gümnaasium, Tallinna 21. Kool, Jüri gümnaasium, Tallinna Reaalkool, Võru Kreutzwaldi gümnaasium, Viljandi Maagümnaasium, Kadrioru Saksa gümnaasium, Tallinna Inglise kolledž, Jõgeva gümnaasium, Haapsalu Wiedemanni gümnaasium, Räpina Ühisgümnaasium, Saaremaa Ühisgümnaasium, Kärdla gümnaasium ja Vinni-Pajusti gümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles