Värsked pildid: avalikkuse eest kadunud Kim Jong-un ilmus välja salajases farmis nr 1116

Inna-Katrin Hein
Copy

Põhja-Korea liider Kim Jong-un külastas sel nädalal sõjaväefarmi, mille juhid talle seal valminud saaki tutvustasid.

Põhja-Koreas on olnud aastakümneid toiduprobleem, mille tõttu osa elanikest on pidevas näljas, teatb afp.com.

Kim Jong-un andis 2011 võimule saades vastavatele ametkondadele käsu tegeleda toidupuuduse probleemiga ja see lahendada.

Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA avalikustas fotod, millel riigi liidrit on näha farmis number 1116, mida haldavad sõjaväelased, kes toodavad seal eelkõige kaitseväe jaoks toitu.

Kim oli kommenteerinud, et tegemist on eesrindliku farmiga, kus kasutatakse toidu tootmiseks nii teadust kui nüüdisaegset tehnoloogiat.

Kim Jong-un uurimas farmis number 1116 valminud maisi
Kim Jong-un uurimas farmis number 1116 valminud maisi Foto: KCNA / REUTERS/Scanpix

«See farm on nii teaduse kui tehnoloogia kasutamises esirinnas ja nende saak on suur. Kiidan selle farmi taimekasvatusmeetodeid ja töökultuuri,» lisas riigijuht.

Kimi saatis farmi külastusel suur kaaskond, kaasa arvatud kommunistliku partei keskkomitee aseesimees Pak Pong-ju, ta õde Kim Yo-jong ja põllumajandusministeeriumi üks juhtidest Hyon Song-wol.

Põhja-Korea riigijuhi sõnul peavad teadlased ja põllumehed tegema koostööd, et toidunappus seljatada.

Kuigi nimetatud sõjaväefarm asub pealinna Pyongyangi lähedal, ei olnud Kim seda varem külastanud.

ÜRO selle aasta mai andmetel on umbes 40 protsenti Põhja-Korea elanikest pidevas näljas. Need on eelkõige maapiirkondades elavad inimesed, kes küll töötavad põllumajanduses, kuid saagist jäävad ilma, sest see saadetakse suurlinnadesse.

Põhja-Korea juhid kutsusid nii ÜRO kui teiste humanitaarorganisatsioonide esindajaid Põhja-Korea põllumajanduse ja toidutootmisega tutvuma. Kohal käinud humanitaarametnike sõnul näidati neile niiöelda klantspilti, kuid kui nad nõudsid näha tegelikke farme ja põllumehi, siis paluti neil riigist lahkuda.

Kim Jong-un oli enne farmi külastamist ligi ühe kuu avalikkusest kadunud. Eelmisel korral teatas uudisteagentuur KCNA ta tegemistest 11. septembril, mil ta jälgis ballistilise raketi katsetust.

Naaberriigis Lõuna-Koreas märgati, et Kim oli kaua aega avalikkusest eemal.

Lõuna-Korea poliitanalüütik Min Young-lee sõnas, et nüüdne Kimi avalikkusest eemalolek ei olnud kõige pikem. Kõige pikem oli 3. septembrist kuni 14. oktoobrini 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles