Teismeline tüdruk sõi oma surnud hobuse ära

Elu24
Copy
Pia Olden sõi oma hobuse ära.
Pia Olden sõi oma hobuse ära. Foto: Erakogu

Norra tüdruk Pia Olden sõi ära oma hobuse, kes oli magama pandud. Tüdruku sõnul oli see parim viis, kuidas hobust austada.

18-aastane Pia jäi oma hobusest nimega Drifting Speed ilma 2018. aastal, kui see magama pandi, vahendab Mirror.

Nüüdseks kustutatud Facebooki postituses avaldas tütarlaps, et hoidis surnud hobuse fileed külmikus. «Kui ma üldse söön hobuseliha, siis ikka enda hobuse oma,» kirjutas Pia.

Tüdruk kirjeldas postituses, kuidas ta hobuseliha valmistas, ning pani juurde pildi lihast koos tšilli ja mangoga. «Poleks parem, kui see liha oleks maha maetud ja ussid oleksid selle ära söönud,» kirjutas Pia.

Tütarlapse vanemad on Norra talunikud. Pia ise on tubli ratsanik ja kokandushuviline.

Tüdruku vastuoluline postitus tekitas ka internetirahvas pahameelelaviini: tüdruk sai sotsiaalmeedias isegi surmaähvardusi. «Paljud kirjutasid, et minu peaks ka ära tapma, kuna ma sõin oma hobuse ära,» ütles Pia Norra väljaandele Dagbladet. «Üks kirjutas, et minult peaks võtma õiguse koduloomi pidada,» lisas ta.

Pia pani üles pildi hobuselihast koos mango ja tšilliga.
Pia pani üles pildi hobuselihast koos mango ja tšilliga. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Kõige vihasemalt reageeris ratsanike kogukond, kelle arvates oli Pia tegu samaväärne oma pereliikme nahkapistmisega. «Oh mu jumal, mul pole sõnu! See on tõesti kohutav asi, mida teha, sa ei sööks ju ilmselt oma parimat sõpra ära!?» kommenteeris üks.

Mõne tunni jooksul läksid kommentaarid nõnda rängaks, et Pia võttis oma postituse maha ja palus sama teha ka teistel, kes seda jaganud olid.

Talus üles kasvanud tüdruk tunneb, et tal on loomadega «realistlikum» suhe kui paljudel teistel, ning tema arusaam lihast on erinev nendest, kes ta peale internetis vihastanud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles