Laura Põldvere jagas soovitusi: kuidas sügispimeduses positiivset meeleolu hoida

Raadio Elmar
Copy
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Laulja Laura Põldvere rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis oma uuest singlist «Don't Shut Me Out». Uurisime välja, kuidas lugu sündis ja millega muusik sel sügisel tegeleb.

Muusik Laura Põldvere täitis sel suvel oma pikaaegse unistuse ning alustas koostööd välismaise agentuuriga Sugar House Production. Nende eestvedamisel tuleb tänavu novembris välja uus album, mis on pea täies mahus salvestatud ja produtseeritud väljaspool Eestit. 

Albumi raames ilmus ka värske singel pealkirjaga «Don't Shut Me Out». «Värske singel on pooleldi minu enda kirjutatud. Need on nagu uued tuuled minu enda jaoks, see kõik on nii põnev ja äge tegemine. Ma pole kunagi popmuusikat kirjutanud, küll aga olen välja andnud jazz-muusikat. See lugu sündis koostöös Sugar House Productioni peaprodutsendi Johan Nybäckiga,» rääkis muusik.

Põldvere avaldas, kuidas sündis loo tekst. «Minu laulukirjutamise meetod on see, et pannakse loo taust käima ja hakkan improviseerima. See lugu ongi selle põhjalt kirjutatud. Minu improvisatsiooni lõigud on omavahel kokku keevitatud. Temaatika on selline, et naine ütleb mehele, et nad kirjeldaksid rohkem oma tundeid,» rääkis ta.

«Oktoobrikuu on palju tihedam kui suvi, sest iga päev on tarvis teha viimaseid lihvimisi lugude kallal, mis lähevad novembris ilmuvale minu üheksandale albumile. Praegu on tõesti kibekiire aeg. Novembris ilmub album ja lisaks avaldan järgmise singli juba detsembris,» rääkis muusik oma tegemistest.

Põldvere tunnistas, et kiire elutempo juures ei tohi ka puhkust ära unustada. «Üks mu tuttav tuletas mulle meelde, et vahepeal tuleb ikka puhata ka. Ma plaanin puhkama minna aasta lõpus. See võiks olla sooja päikese all, kuid sihtpunkt pole veel teada. Ma ostan mõnikord piletid ka alles nädal aega enne oma reisi, nagu ma hetkel tegin ka oma koolitusreisi raames, nimelt sõidan järgmisel nädalal Ameerikasse. Kui on sihtkoht veel lähedamal, siis mõnikord ostan lennupiletid kõigest kaks päeva enne reisi,» tunnistas muusik.

Põldvere tõi välja, millised olid tema möödunud suve kõige meeldejäävamad reisid. «Külastasin erinevate artistide kontserte. Näiteks artist Pinki käisin vaatamas Viinis ja Muse'i Madridis ja Craftwerki Barcelonas. See oli inspiratsiooni reis,» mainis laulja.

Laulja jagas intervjuu lõpus raadiokuulajatele, kuidas sügispimedusega hakkama saada. «Pimedus surub need positiivsed tunded maha ja kogu aeg on külm. Minu jaoks aitab see, kui saan aega veeta koos oma lähedastega. Olge kodus, süüdake kaminas tuli või pange televiisoris kamina kanal tööle. Sööge head toitu, mõnulege voodis või vannis. Paljudele mõjub hästi ka värviteraapia, selle abil saab ammutada endale värve ja päikest,» soovitas laulja.

Põldvere täpsustas, et huvilistel on võimalik tema esinemiste plaaniga võimalik tutvuda ametlikul kodulehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles