Suri legendaarne muusik ja elumees Ginger Baker

Elu24
Copy
Trummar Ginger Baker Creami taasühinemise kontserdil New Yorgis 2005. aastal.
Trummar Ginger Baker Creami taasühinemise kontserdil New Yorgis 2005. aastal. Foto: Reuters/ScanPix

Täna lahkus meie hulgast legendaarse Briti ansambli Cream trummar Ginger Baker. Baker oli 80-aastane.

Legendaarne muusik Ginger Baker, õige nimega Peter Edward Baker, suri pühapäeval Inglismaal haiglavoodis, vahendab The New York Times. Väljaande teatel aitas Baker defineerida rokkmuusikale omast trummimängu ning sai seeläbi superstaariks.

Bakeri surmast andis teada ta pere Twitteri vahendusel. Trummar oli olnud paar nädalat haiglas, kuid täpset infot tema surma põhjuse kohta pole teada.

Baker on peamiselt tuntud Briti rokkbändist Cream, mille asutajaliige ta oli. Bänd loodi 1966. aastal ning sinna kuulusid veel Eric Clapton ja Jack Bruce.

Nüüd on Creami liikmetest elus vaid 74-aastane Clapton. Bruce suri 2014. aastal maksahaiguse tagajärjel.

Bakeril oli tõsiseid terviseprobleeme olnud juba aastaid. Ta on avameelselt rääkinud oma narko- ja alkosõltuvusest ning on enda sõnul heroiini tarvitamise 29 korda maha jätnud.

Baker oli neli korda abielus ning temast jääb maha kolm last, kes sündisid kõik kuuekümnendatel mehe esimesest abielust. Legendaarse naistemehe viimane abikaasa oli Zimbabwest pärit medõde Kudzai Baker, kes oli mehest 42 aastat noorem.

Ginger Baker, 2013.
Ginger Baker, 2013. Foto: PA images/Scanpix

Baker on avameelselt öelnud, et ta on korduvalt muusika juurde tagasi tulnud, kuna on kõik oma raha ära kulutanud. «Ma arvasin, et olen juba pensionile jäänud, aga ma suutsin kuidagi elada kauem kui mu pension, nii et pidin tööle tagasi minema,» rääkis ta 2013. aastal.

Samas intervjuus küsiti Bakerilt ka seda, kuidas ta tahaks, et teda mäletama jäädaks. Ta mõtles hetke ja vastas ühe sõnaga: «Trummarina.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles