Merisea jäätis hullutab Ecuadoris magusasõpru

Elu24
Copy
Maria del Carmen Pilapana valmistamas gurmaanidele mõeldud merisea jäätist.
Maria del Carmen Pilapana valmistamas gurmaanidele mõeldud merisea jäätist. Foto: / AP/Scanpix

Närilised on traditsiooniliseks roaks mitmetes Ladina-Ameerika riikides, sealhulgas Colombias, Peruus ja Boliivias. Ecuadoris küpsetavad inimesed merisigu tavaliselt soolaga ning serveerivad kartuli ja maapähklikastmega, vahendab Huffpost.

Kuid üks kioskimüüja viib merisea hoopis teisele gastronoomilisele tasemele, serveerides merisiga külma magustoiduna.

«Olin alguses kahtlev, kuid see  jäätis oli väga maitsev,» rääkis 78-aastane pensionär Marlene Franco, kes proovis jäätist Ecuadori pealinna Quito ja Sangolqui mantee ühendusel asuvas jäätisekioskis. 

Kioski omanik on María del Carmen Pilapaña, kelle ebaloomulikud jäätised nii hirmutavad kui ka inspireerivad kliente. 

Pilapaña äri on väike, see koosneb kõigest kahest kioskist, kuid nõudlus on suur. Igal nädalal valmistab naine 150 portsjonit merisea jäätist, mille hinnaks on 1 dollar jäätisekoonuse kohta.

Samuti valmistab naine iga nädal 40 portsjonit mardikatega maitsestatud jäätist, mida süüakse Ecuadoris traditsiooniliselt soolase suupistena, ja väiksema koguse seenejäätist.

«Minu pere ja mu abikaasa arvasid, et olen hull. Nad ei osanud arvata, et keegi neid jäätiseid süüa soovib, kuid nüüd on meriseajäätis meie peamine toode,»ütles Pilapaña väljaandele.

Töölt lahti lastud Pilapaña hakkas jäätisega tegelema peale ärikoolitusel käimist. Ta soovis midagi uuenduslikku teha ja peale kuuekuulist testimist hakkas ta septembri alguses omanäolist jäätisevalikut müüma.

Pilapañal õnnestub Merisea jäätise tegemiseks keedab Pilapaña kõigepealt liha ära, siis lisab piima ja koort ning segab nii kaua kuni sega muutub pasteedilaadseks koostiseks, millele järgneb koostise külmutamine. Merisealiha maitse sarnaneb kanaga.

Pilapaña jaoks on merisea jäätis alles algus. Naine mõtleb juba uute maitsete peale, milleks on krabi, kana ja sealiha.

«Nähes, kui hästi minu ettevõttel läheb siis olen kindel, et mul läheb ka uute maitsetega hästi,» sõnas naine väljaandele. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles