Filmikägu: Mõista või hukka mõista? Kuldlõvi võitnud «Jokkeri» vägivald ja vastuolud analüüsi all

Spekter
Copy
Joaquin Phoenix filmis «Jokker»
Joaquin Phoenix filmis «Jokker» Foto: IMDB

Kuku Raadio kinosaate ja podcast'i «Filmikägu» värskes osas on külaliseks hetkel kõige päevakajalisem režissöör Priit Pääsuke.

«Külas on Priit Pääsuke, kes on valmis saanud dokumentaalfilmi Tõnis Mägist pealkirjaga «Tõnis Mägi. Vaikus Valguses». Miks selleks kulus 5 aastat, räägib Priit saates,» tutvustavad uut episoodi filmigurudest saatejuhid Kristjan Gold ja Lauri Kaare. 

«Uudistes teeme juttu sellest, et Ämblikmees on tagasi Marveli kinouniversumi soojas rüpes ja sama universumi boss Kevin Feige soovib kätt proovida ka «Star Warsiga». Kenneth Branagh järgmine peatükk Poirot' saagas ehk «Surm Niilusel» läks võttesse ja Robert Louis Stevensoni «Aarete saarest» on tulemas uus filmiversioon. Uusi kodumaised dokumentaalfilme tuleb sel nädalal kinno lausa 2. Lisaks Tõnis Mägist rääkivale filmile saavad jalgpallisõbrad lähemalt tutvuda Konstantin Vassiljevi saatusega filmis «Kastist Väljas». Mängufilmidest on valikus vene linateos «Sangar», animafilm «Lumepoiss Everest» (Abominable), Woody Alleni uus üllitis «Vihmane päev New Yorgis», taanlaste originaalversioonil põhinev «Pärast pulmi» ja oktoobri oodatuim film «Jokker».»

Kuula uut osa:


Warner Bros. Picturesi filmis «Jokker» kehastab samanimelist peategelast Oscarile kandideerinud Joaquin Phoenix, kelle kõrval saab näha ka Oscari võitjat Robert De Nirot. Filmi lavastaja, produtsent ja kaasstsenarist on Oscarile kandideerinud Todd Phillips.

«Jokkeri» keskmes on ikooniline põhivaenlane ning tegu on seni kinoekraanidele jõudmata algupärase ja iseseisva looga. Phillips mitte ainult ei uuri süvitsi ühiskonnast kõrvale heidetud meest Arthur Flecki (Phoenix), vaid räägib üldisemalt hoiatava loo.

Apollo Kinodes alates 4. oktoobrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles