Greta Thunberg andis Venemaa presidendile Putinile ninanipsu

Inna-Katrin Hein
Copy
Greta Thunberg külastas 2. oktoobril 2019 Kanadas Ontarios Campbelleville'is asuvat loomade varjupaika, mille staar on siga Esther
Greta Thunberg külastas 2. oktoobril 2019 Kanadas Ontarios Campbelleville'is asuvat loomade varjupaika, mille staar on siga Esther Foto: Social Media / @estherthewonderpig via REUTERS/Scanpix

Aasta tagasi alustas tundmatu teismeline rootslanna Greta Thunberg Stockholmis Rootsi parlamendihoone juures kliimastreike, nüüdseks on temast saanud globaalse kliimaliikumise juhtfiguur.

Ta esines selle aasta septembris New Yorgis ÜRO kliimakonverentsil, saades palju uusi toetajaid, kuid ka vastaseid, kelle seas domineerivad praegu võimul olijad, teatab msn.com.

Thunbergi internetikiusajateks on olnud USA preisdent Donald Trump, Kanada peaminister Maxime Bernier, poliitikakommentaator Andrew Bolt ja autosaate juht Jeremy Clarkson. Nüüd liitus nende tuntud inimestega ka Venemaa president Vladimir Putin, kelle arvates on Greta Thunberg «hea, kuid halvasti informeeritud teismeline».

Venemaa president Vladimir Putin 3. oktoobril 2019 Sotšis
Venemaa president Vladimir Putin 3. oktoobril 2019 Sotšis Foto: Sergey Guneev / Sputnik/Scanpix

Thunberg sai teada, mida Putin tema kohta ütles ja ta pani selle lause oma Twitteri leheküljele foto juurde.

Venemaa president oli Moskvas energiafoorumil, kus ta võttis sõna, rääkides ka Greta Thunbergist ja tema emotsionaalsest sõnavõtust ÜRO kliimakonverentsil.

«Ma ei jaga tema kliimaentusiasmi. Arvan, et mitte keegi ei ole Gretale selgitanud, et me elame keerulises maailmas. Ta on halvasti informeeritud. Suur osa Aafrika ja Aasia riikide elanikke tahaks sama head elu kui on näiteks Rootsis. Olen kindel, et Greta on hea ja siiras, kuid täiskasvanud peaksid aru saama, et teismelised ja lapsed ei peaks tegelema keeruliste kogu maailma puudutavate teemadega,» sõnas Putin.

Greta Thunbergil on ka palju toetajaid, kelle arvates ei ole valgetel keskealistel juhtivatel kohtadel olevatel meestel õigus «kliimatüdrukut» ta nooruse ja entusiasmi tõttu solvata.

Greta Thunberg 27. septembril 2019 Kanadas Montrealis kõne pidamas
Greta Thunberg 27. septembril 2019 Kanadas Montrealis kõne pidamas Foto: MARTIN OUELLET-DIOTTE / AFP/Scanpix

Thunberg reageeris USA presidendi Donald Trumpi sõnavõtule, pannes oma Twitterisse Trumpi öeldud iroonilise lause: «Väga õnnelik tüdruk, keda ootab ees helge ja suurepärane tulevik.»

Nüüd asendas ta selle Putini omaga: «Siiras, kuid halvasti informeeritud teismeline.»

Uus lause tõi kaasa palju kommentaare ja naljameeme.

Greta Thunbergi Twitterit vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles