Helde mees: Liibanoni peaminister kinkis armukesele ligi 16 miljonit taala

Elu24
Copy
Liibanoni ekspeaminister Saad al-Hariri.
Liibanoni ekspeaminister Saad al-Hariri. Foto: Reuters/ScanPix

Väidetavalt tegi Liibanoni peaminister Saad Hariri (49) oma 20-aastasele modellist armukesele helde kingituse, kandes naise kontole ühe ainsa ülekandega ligi 16 miljoni dollari, teatab New York Post

Liibanoni endine peaminister Saad Hariri on ligi 20 aastat abielus olnud kolme lapse isa. 2013. aastal kohtas ta Aafrika ranniku lähedal Seišellide luksuskuurortis Lõuna-Aafrika kaunitari Candice van der Merwega, vahendab New York Times.

Sama aasta mais laekus van der Merwe pangakontole hiiglaslik summa, milleks oli 15 299 965 dollarit (13,959,841.07 eurot), rahaülekanne oli tehtud Hariri poolt, teatas leht.

Der Merwel tekkisid probleemid maksuametiga seoses tema pangakontole maabunud hiiglasliku summaga, kui Lõuna-Aafrika ametivõimud hakkasid uurima naise järsult rikastumise tagamaid. Van der Merwe sõnul tuleks hiiglaslikku summat pidada mittemaksustavaks kingituseks.

New York Time'i sõnul sai Candice oma abielus peikalt kingituseks veel miljon dollarit, juhtumiga seotud juriidiliste kulude katteks. Samuti ostis Hariri naisele kaks autot, mille koguväärtuseks oli 250 000 dollarit, sealhulgas uue Audi R8 Spyder'i.

Van der Merwe ütles oma maksuvaidluse ajal, et rikkurid, kellega kuurordis tutvus meeldisid talle muu hulgas tervislike eluviiside tõttu ning naine kutsus kuurodi ülirikaste mänguväljakuks, kus ta jäi rikkuritele silma tänu oma kaasahaaravale isiksusele. 

Naise salasuhe Haririga tuli avalikuks tänu hiiglaslikule panagülekandele, mis jõudis maksuvaidlusena Lõuna-Aafrika kohtusse. 

Hariri polnud ajal mil ta naisele rahaülekandeid sooritas enam Liibanoni peaminister ning pole ka ühtegi tõendit, et ta oleks kasutanud ülekannete otstarbeks kellegi teise raha, välja arvatud enda oma, seisis ametliku aruandes.

Endise peaministri netoväärtuseks eelmisel aastal oli Forbes'i hinnangul 1,5 miljardit dollari, suure osa oma varandusest päris ta oma isalt Rafic Haririlt, kes on ka endine Liibanoni peaminister, kes mõrvati 2005. aastal. 

Abieluvälise afääri avalikuks tulemine toimus Saad Haririle eriti halval ajal, sest tema perekonna ehitusettevõte on pankroti äärel ja ka Liibanoni majandusel läheb hetkel halvasti, mille tõttu on Hariri hoiatatud, et valitsus võib peagi välja kuulutada erakorralise majandusliku olukorra.

Ajal, kui endine peaminister võitleb rahaliste raskustega on Van der Merwe endale kindlaks jäänud, et raha mille ta Hariri käest sai oli kingitus.

Modell ega endine peaminister ei vastanud New York Times'i kommentaari soovile. 

Vaata pilte modellist SIIN!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles