Bali hotelli fuajees end alasti võtnud naine pandi psühhiaatriahaiglasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Alasti naine. Pilt on illustreeriv
Alasti naine. Pilt on illustreeriv Foto: Bernd Jürgens / PantherMedia /Scanpix

Indoneesias Bali saarel puhkusel olnud austraallannal tekkis ootamatult psühhootiline seisund, mille tõttu ta end Ubudis asuva hotelli fuajees alasti võttis.

Hotell kutsus Cairnsist pärit 49-aastasele naisele politsei ja kiirabi ning ta viidi kohalikku psühhiaatriahaiglasse, teatab news.com.au.

Uurimine näitas, et naise ebatavalise käitumise tingis asjaolu, et ta on kogu puhkuseraha maha laristanud ja tal ei olnud raha, et kodumaale tagasi lennata.

Selle naisega tegeles Bali moraalipolitsei, kelle esindajate teatel oli naine ohuks vaid iseendale, mitte ümbruskonnale.

«Ta oli enda alasti võtmise ajal psühhootilises seisundis. Ta vist ei saanud aru, mida tegi. Naine vehkis kätega ja üritas häälitseda, ta ei laamendanud ega rünnanud kedagi, kuid ta võis tahta end vigastada. Selle tõttu tuli ta haiglasse viia,» teatas politsei esindaja Made Watha.  

Ta lisas, et politsei kattis naise kinni, parameedikud tegid talle rahustava süsti ning viisid ta Bangali psühhiaatriahaiglasse. Ei ole teada, kas naisel oli varasemast vaimseid häireid.

Indoneesia võimud teavitasid juhtunust ka Austraalia saatkonda, mille töötajad peavad naisega pärast ta haiglast vabanemist edasi tegelema.

Bali saare võimude teatel on viimastel aastatel aina enam austraallastest turiste, kes avalikes kohtades sobimatult käituvad ja liigselt alkoholi tarvitavad.

«Võimalik, et sellele naisele määratakse amoraalse käitumise eest karistus, mis pikendab ta Balil olemist umbes pool aastat. Sellised saadetakse Kerobokani vanglasse, kus nad mõistavad, millega nad hakkama said,» sõnas Indoneesias hätta sattunud Austraalia kodanikega tegelev Ross Taylor.

Igal aastal külastab Bali saart 1,2 miljonit austraallast, kellest enamik austab kohalikku kultuuri ja tavasid. Samas on ka neid, kes reegelid eiravad ning selle tõttu pahandustesse ja kohtu ette satuvad.

Turistid Balil. Pilt on illustreeriv
Turistid Balil. Pilt on illustreeriv Foto: SONNY TUMBELAKA / AFP/Scanpix

Austraallastega on Balil olnud juhtumeid, milles nad rüvetavad kohalikke templeid ja teisi pühapaiku urineerides, seksides või alkoholi tarbides.

Indoneesiale kuuluv Bali on Väikeste Sunda saarte läänepoolseim saar, mis moodustab koos naabersaartega Bali provintsi.

Selle vulkaanilise ja mägise saare kõrgeim tipp on Agungi vulkaan, mille kõrgus on 3142 meetrit.

Saare ulatus idast läände on 153 kilomeetrit ja põhjast lõunasse 112 km, pindala on 5632 ruutkilomeetrit.

Ekvatoriaalse kliimaga Bali asub 8. lõunalaiuskraadil.

Saarel elab üle 3,5 miljoni inimese. 93,1% Bali elanikest on hindud, 4,79% moslemid, 1,38% kristlased ja 0,64% budistid. Selle poolest erineb Bali ülejäänud Indoneesiast, kus on domineeriv islam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles