Kuidas nii? Liza Minnelli ei kavatsegi oma emast eluloofilmi vaatama minna

Spekter
Copy
Liza Minelli
Liza Minelli Foto: Lucas Jackson / Reuters / Scanpix

Kuigi näitlejatar Renée Zellwegerile ennustatakse linaloos «Judy» omaaegse Hollywoodi tähe Judy Garlandi kehastamise eest väärikaid auhinnanominatsioone, siis Garlandi tütrelt Liza Minnellilt võib tunnustust kuuldavasti ootama jäädagi.

TMZ vahendab, et ehkki Liza Minnelli on algusest peale olnud kursis sellega, et film tuleb ning et Zellweger hea rolliga hakkama sai, siis ei kavatsegi diiva reeta oma põhimõtet mitte vaadata filme, kus teda või tema ema kujutatakse. Toronto filmifestivalil kaks püstiovatsiooni saanud «Judy» nägemine võiks seejuures iseäranis valulik olla, kuna keskendub naise sõltuvustest räsitud elu lõppvaatusele. Minnelli olevat veendumusel, et kes tahab teada, milline oli tema ema, peaks lihtsalt vaatama filme, milles naine ise mängis, või kuulama tema plaate, ja kogu lugu. Minnelli poolõde Lorna Luft olevat TMZ siseallika andmetel hiljuti sisuliselt sama vastanud ega soovivat filmi näha. 

Zellwegeril pole siiski põhjust kurvastada, kuna Minnelli teatas juba siis, kui filmi tulek välja kuulutati, et kõik kuuldused tema pahameelest filmitegijate suhtes on 100% väljamõeldis ning tema seisukoht on neutraalne. Ka on diiva kiitnud Renée Zellwegerit, keda naine on nimetanud imeliseks näitlejannaks, kelle filme Minnelli aastaid nautinud on.

Renee Zellweger Toronto filmifestivalil «Judy» esilinastuse eel
Renee Zellweger Toronto filmifestivalil «Judy» esilinastuse eel Foto: Tijana Martin / The Canadian Press/PA Images/Scanpix


Traagilise elusaatusega Garlandi, kes suri 1969. aastal üledoosi, tähelend algas filmist «Võlur Oz» ning liikus sealt üha ülesmäge, ent isiklikus elus oli naine kõike muud kui tüdruk võlumaal. Filminäitlejanna ja lauljatari varakult katkenud elu viimastele kuudele Londonis keskenduvas filmis kehastab Garlandit samal ajal USAs sündinud (huvitav kokkusattumus) Renee Zellweger, kes hiljuti meedias avalikult ka omaenda probleemse kulissidetaguse elu raskustest pihtis – aastal 2009 kadus «Bridget Jones'i» ja teiste romantiliste komöödiate sarmikas täht kui vits vette ega naasnud ekraanile enne kui aastal 2016. 

Zellwegeri rolli on kriitikud nimetanud lihtsalt vapustavaks ning kiitust pälvis näitlejanna võime ka laval füüsiliselt Garlandi väärilise etteaste teha. Kuigi filmi ei peeta just täiuslikuks (Vanity Fair), siis pidi tegu olema sisuliselt väga veenva teosega, mille au läheb ennekõike peaosatäitjale, kellele ennustatakse nüüd julgelt auhinnanominatsioone. Legendi kohaselt pidavat just tänavu 5.–16. septembrini vältav Toronto filmifestival olema parimaks indikaatoriks, milliseid filme auhinnagaladel tunnustama hakatakse.

Näitleja Finn Wittrock, režissöör Rupert Goold, Renee Zellweger ja produtsent David Livingstone Toronto filmifestivalil «Judy» esilinastuse eel
Näitleja Finn Wittrock, režissöör Rupert Goold, Renee Zellweger ja produtsent David Livingstone Toronto filmifestivalil «Judy» esilinastuse eel Foto: JPA/AFF-USA.com / AFF/PA Images/Scanpix

Meediast on filmi kohta läbi käinud ka lustakaid fakte: nii näiteks oli näitlejatel ja grimmitiimil tegemist Zellwegeri ninaproteesiga, mis suudlemisstseenides Finn Wittrockiga (kes kehastab Garlandi viimast abikaasat) kippus ära kukkuma. 

Renée Zellweger, Bella Ramsey ja Lewin Lloyd filmis «Judy»
Renée Zellweger, Bella Ramsey ja Lewin Lloyd filmis «Judy» Foto: David Hindley / Capital Pictures / Scanpix

Filmis «Judy» suundub Garland 1968. aastal Londonisse väljamüüdud kontserdituurile. Tema surmani kõigest 47-aastasena jääb sealt vaid aasta. Viis korda abielus olnud Judy Garland, kelle tütar on näitleja ning laulja Liza Minnelli, lennutas meelelahutustaevasse tema roll Dorothyna filmis «Võlur Oz» (1939) ning 50ndatel ja 60ndatel sai nii ekraani- kui ka lavasireenist muuhulgas punguva geikogukonna ikoon. Paraku kaasnesid kuulsusega sõltuvusprobleemid, mis algasid juba väga noorena ning viimaks naiselt tema elujõu röövisid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles