Hea või halb? «Jurassic Worldi» kolmas osa nostalgitseb 30 aasta taguse «Jurassic Parki» järele

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
David Attenborough, Laura Dern ja Sam Neill filmis «Jurassic Park» (1993)
David Attenborough, Laura Dern ja Sam Neill filmis «Jurassic Park» (1993) Foto: IMDB

2021. aasta juunis kinodesse jõudev kolmas «Jurassic Worldi» film toob uuesti sündmuste keskpunkti saagale aluse pannud Spielbergi 1993. aasta «Jurassic Parki» kuldse kolmiku: Colin Trevorrow lavastatud filmis näeme taas koos ekraanil seiklemas Sam Neilli, Laura Derni ja Jeff Goldblumi.

Kuigi kõik kolm on oma tegelaskujusid mõnes järjes uuesti kehastanud, on kolmiku jaoks nüüd tegu suure kokkutulekuga, mis tähendab ilmselt tugevat annust nostalgiat. Kuigi ilmselt paljud fännid rõõmustavad, siis just see asjaolu võib teistpidi aga ka häirima hakata: Bleeding Cool tõdeb skeptiliselt, et juba üksi Goldblumi kõvasti promotud cameo dr. Ian Malcolmina eelmises JW filmis «Langenud kuningriik» seisnes praktiliselt oma vanade repliikide taasesitamises ja neistki sai 95% juba treileris ära näha.

Nii on tõenäoline, et ka sedapuhku mängitakse tugevalt kolmiku vanadele mälestustele ning seda mitte just keskses liinis, sest see au peaks siiski jätkuvalt kuuluma uue põlvkonna «dinoloogidele» Chris Prattile ja Bryce Dallas Howardile, kes on frantsiisi kenasti üle võtnud.

Sam Neill, Jeff Goldblum ja Laura Dern filmis «Jurassic Park» (1993)
Sam Neill, Jeff Goldblum ja Laura Dern filmis «Jurassic Park» (1993) Foto: IMDB


Muuseas, kuuldavasti loobutakse tulevases linaloos kõiksugu hübriidsaurustest ning lubatakse rohkem «paleontoloogilist lähenemist»: ei mingeid vilesid ja kellasid, ainult vanad head saurused, nagu algses loos. Nagu filmi soojenduseks välja lastud lühifilmist võib näha, elavad eelajaloolised elukad jätkuloos metsikus looduses ning tulemata ei jää konfliktid. 



Ometi ei saa mööda vaadata asjaolust, et ajalugu kaks korda ei tee ning samasuguseid hämminguhetki, nagu pakkus juba pea 30 aasta tagune «Jurassic Park» (vau, dinosaurused tänapäeva maailmas!), ilmselt enam ei sünni – millele viitab ka panustamine 90ndatel üles kasvanute (tänane lapsevanem) mälestustele. Eks tegu ole tänasel päeval ennekõike, olgem ausad, järjekordse tulukindla perefilmiga, mis teenib lisaks kena kopika just mänguasjamüügist.

Meenuta vana treilerit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles