Pildid ja video: Briti kuningakojas on oodata pulma, printsess Beatrice kihlus

Inna-Katrin Hein
Copy

Briti printsess Beatrice ja ta kallim Edoardo Mapelli Mozzi teatasid, et nad kihlusid, olles koos olnud ühe aasta.

Buckinghami palee avaldas paari kihlusteate täna, 26. septembril kell 11.00 Londoni aja järgi, teatab express.co.uk.

Paar oli selle kuu alguses Itaalias puhkusel, kus 36-aastane Mapelli oli kallima, 31-aastase printsess Beatrice’i kätt palunud.

Printsess Beatrice ja ta kallim Edoardo Mapelli Mozzi kihlusid. Pildil selle kuu alguses puhkamas Itaalias Amalfis
Printsess Beatrice ja ta kallim Edoardo Mapelli Mozzi kihlusid. Pildil selle kuu alguses puhkamas Itaalias Amalfis Foto: SWNS /Scanpix

«Yorki hertsogil ja hertsoginnal on hea meel teatada, et nende tütar, printsess Beatrice kihlus härra Edoardo Mapelli Mozziga. Kihlumine leidis aset selle kuu alguses Itaalias,» teatas Buckinghami palee.

Prints Andrew, Yorki hertsog augustis 2019
Prints Andrew, Yorki hertsog augustis 2019 Foto: NIEBOER/PICTURE PRESS EUR/SIPA /Scanpix

Paar avaldas endast fotograaf Misan Harrimani tehtud kihluspildid. Printsessi sõrmes on näha säramas teemantsõrmust.

Briti kuningakoja teatel abielluvad nüüd kihlunud 2020. aasta kevadel, täpsem info selle kohta avaldatakse järgmisel aastal.

Printsess Beatrice ja ta kihlatu kirjutasid sotsiaalmeedias, et nad on väga õnnelikud.

Printsessi vanemad, prints Andrew, kes kannab ka Yorki hertsogi tiitlit ning ta eksnaine, Yorki hertsoginna Sarah õnnitlesid õnnelikku paari ja soovisid neile kõike head. 

Yorki hertsoginna Sarah Ferguson
Yorki hertsoginna Sarah Ferguson Foto: Scott Garfitt / EMPICS Entertainment/Scanpix

Sama soovisid ka Mozzi vanemad.

Printsess Eugenie ja Edoardo Mapelli Mozzi kohtusid läbi ühiste sõprade möödunud aasta septembrist ja neist sai üsna kiiresti paar.

Nad olid esmakordselt avalikult koos selle aasta märtsis, kui nad osalesid koos Cambridge’i hertsoginna Catherine’iga Londoni portreegalerii sündmusel. Samuti olid nad selle aasta mais koos lady Gabriella Windsori pulmas.

Püshholoogid kommenteerisid Briti meediale, et printsess Beatrice’il oli surve kihluda ja abielluda, kuna ta noorem õde printsess Eugenie abiellus enne teda.

«Beatrice ja ta kallim on koos olnud ühe aasta, tegemist on kiirkorras kihlumisega,» arvasid psühholoogid.

Nad jätkasid, et kuningliku pere liikmena on Beatrice olnud kogu aeg meedia tähelepanu all ja see on nii mõnigi kord teda häirinud.

«Nüüd tuleb tal tegeleda avalikkuse tähelepanuga uuel viisil, sest paljusid huvitavad ta kihluse ja tulevase pulma nüansid,» teatasid vaimse tervise asjatundjad.

Beatrice (Beatrice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor; sündinud 8. augustil 1988 Londonis) on Briti kuningliku perekonna liige. Ta on kuninganna Elizabeth II lapselaps ja oli troonipärilusjärjestuses viiendal kohal alates oma sünnist kuni 2013. aastani, mil sündis prints Williami poeg George. Praegu on ta troonipärilusjärjekorras 9.

Edoardo Mapelli Mozzi on Itaalia-Briti juurtega miljonärist kinnisvaraärimees. Ta isa on itaalia krahv Alessandro Mapelli Mozzi ja ema inglanna Niki Shale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles