Video: 22-aastane armeenlanna nutab pisarate asemel valulikke «kristalle»

Elu24
Copy
Pisarates naine. Pilt on illustreeriv.
Pisarates naine. Pilt on illustreeriv. Foto: AP/Scanpix

Armeenlanna Satenik Kazaryani (22) elu on muutunud igapäevaseks põrguks. Noor naine nutab iga päev pisarate asemel valulikke «kristalle», vahendab Daily Mail.

Spandaryani külas Armeenias elab vaesest perest pärit naisterahvas, kelle elu on justkui igapäevane põrgu. Ühe lapse ema nutab päevas kuni 50 sakilise servaga pisarat, mis meenutavad kristalle.

«Olin hambaarsti juures, ning arvasin, et mul läks tolm silma,» kirjeldas Kazaryn, kes läks natuke aega pärast seda silmaarsti juurde, kus tema silmadest «kristalle» välja võeti.

«Nüüd on iga päev minu jaoks põrgu,» lisas noor armeenlanna kurvastusega.

Algselt sai naine abi rohtudest, mis talle väljakirjutati, kuid nüüd nutab ta valulikke pisaraid sagedamini kui varem.

«Kõik arstid on šokeeritud, nad ei ole kunagi sellist haigust kohanud ja ei tea, kuidas seda ravida. Nad ei ole suutnud seda isegi diagnoosida,» räägib murelik Kazaryn oma haruldasest haigusest.

Naise sugulane arvas esialgu, et Kazarynile väike klaasitükk silma. «Aga tema silmadest tuli järjest rohkem kristalle, ning me viisime ta lõpuks arsti juurde,» kirjeldas ta lühidalt. 

Kazaryni kristall-pisarad saadeti analüüsimiseks laborisse, kuid hetkel vastus puudub. Kuna Kazaryni pere on vaene, siis ei ole neil võimalik ise diagnoosi saamiseks välismaale sõita. 

Armeenia tervishoiuministri asetäitja Oganes Arutyunyan täpsustas, et naise juhtumit uuritakse. «Plaanime Kazaryaniga informtatsiooni kogumise eesmärgil veel kohtuda, ning proovime välja selgitada, mis meie patsiendiga toimub,» täpsustas Arutyunyan.

Venemaa silmaarst Tatyana Shilova kinnitas REN telekanalile, et selline juhtum on väga ebatavaline, kuid mitte ainulaadne. «Selline patoloogia ilmneb harva, ning arstidel võib olla raskusi selle tuvastamisega.»

«Pisarates on proteiinid, rasvad, mikroelemendid, pisarates on teatud iooniline side. Kui soola kontsentratsioon tõuseb, võib see kiirendada kristallisatsiooni teket. Proteiinid pisarates võivad samuti tihedust suurendada,» selgitas Shilova, kuid lisas, et kristall-pisarad võivad viidata ka teistele probleemidele.

«Kristall võib soola näol tekkida, lisaks silmadele, ka maksa, neerude ja teiste organite peale. See on ohtlik ja nõuab uuringuid,» pakkus ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles