Jäämees demonstreeris vaimu tugevust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wim Hof 2010. aastal jäises vannis
Wim Hof 2010. aastal jäises vannis Foto: SCANPIX

Hollandlane Wim Hof, kes kannab hüüdnime Jäämees, demonstreeris, et kõik saab alguse mõtlemisest ja vaimu tugevusest.

52-aastase hollandlase nimel on kaheksa külmatalumise rekordit, edastab metro.co.uk.

Nüüd demonstreeris ta, et mediteerida saab pikka aega jääl istudes.  

Kaks aastat tagasi läbis mees Soomes poolaarjoone taga maratoni. Temperatuur oli siis miinus 20 kraadi ja ta kandis distantsi läbides vaid šortse. ta aeg oli viis tundi ja 25 minutit.

Jäämees oli 2010. aastal 73 minutit ja 48 sekundit jäävannis.

Hollandlase sõbra, fotograaf Hennry Boogeri sõnul kohtus ta Hofiga esmakordselt 25 aastat tagasi, nähes teda lumes joogat alasti tegemas.

Booger lisas, et Jäämees käib talviti regulaarselt Amsterdami parkide veekogudes ujumas ning vahel istub jäises vees, lugedes raamatut.

Jahedat harrastab ka Booger. Mehed on koos olnud polaaraladel ja liustikel, kus nad on lihtsalt istunud ja malet mänginud.

«Ma ei võida malemänge, sest see mäng ei ole mulle meelt mööda. Samas keskendusin mängule, kuna selle tõttu ei tundnud külma,» selgitas fotograaf.

Hof on oma keha treeninud alates teismeliseeast ning ta usub, et vaim on kehast tugevam.

Hof kasutab äärmusliku külma talumiseks kehatemperatuuri kontrolli meetodit, mis pärineb Tiibeti budistlikelt munkadelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles