Juutuuber Victoria Villig käis Hirvepargis valitsuse vastu protestimas: aitab, kaua võib!?

Elu24
Copy
Victoria Villig.
Victoria Villig. Foto: Kalev Lilleorg

Täna toimus Tallinnas Hirvepargis kodanikualgatuse «Jah vabadusele, ei valedele»  valitsuskoalitsiooni vastu kriitiline meeleavaldus. Teiste seas oli protestiplakati haaranud ka noor suunamudija Victoria Villig.

Pea 50 000 Instagrami jälgijaga Victoria Villig kirjutas: «Osalesin täna meeleavaldusel, kus andsime Jüri Ratasele märku, et on aeg tagasi astuda, sest praegune valitsus ei mõista absoluutselt Eesti peamisi väärtusi: vabadust ja õiglust. EKRE noorteliikumine õpetab juba alaealistele relva käsitsemist!!!»

Ta lisas: «Kui ka Sina ei ole rahul meie poliitilise olukorraga, siis julgustan Sind sellest avalikult rääkima nii kodus, koolis, trennis, tööl kui ka sotsiaalmeedias! Anname valitsusele märku, et see pole okei, mis hetkel toimub. Hoidkem kokku, seiskem Kõigi Eesti eest ning ennetagem kriisi!»

Victoria Villig.
Victoria Villig. Foto: Kalev Lilleorg

Kodanikualgatus «Jah vabadusele, ei valedele» kutsus täna kell 13 inimesi meeleavaldusele Tallinnas Hirvepargis. Meeleavalduse kokku kutsunud põhjendasid oma kutses soovi tuletada Jüri Ratase valitsusele meelde väärtusi, mille poolt Eesti rahvas sel päeval 16 aastat tagasi hääletas, valides Euroopa Liiduga (EL) ühinemise, kirjutas Postimees.

Tänase meeleavalduse üks korraldajatest Maia-Liisa Anton rääkis Postimehele, et kodanikualgatus on vajalik, sest selle kaudu saavad inimesed väljendada seda, millega rahul ei olda.

Antoni jaoks ei olnud «seda ühte» viimast piiska karikas, mis oleks teda ajendanud täna siia tulema. «Minu jaoks kõige hirmsam asi on see, kuidas see kõik toimub päevast päeva. Seda kõike üritatakse normaliseerida, vahetevahel vabandatakse jälle välja, aga tegelikult keeratakse kogu aeg temperatuuri juurde,» selgitas Anton.

Täpset sündmust, mis viimasel ajal Maia-Liisa Antonil harja punaseks oleks ajanud, naine välja ei oska tuua. «Neid sündmusi on nii palju, ma ei jõua enam isegi neid loendada. Kui minister tuleb ja ütleb, et kogu press on roosa läga, siis see ongi viga – seda on iga päev mitu korda. Või see, kuidas rahandusminister käib ringi kolme relvaga. Ma ei kujuta ette, mis ühiskonnas rahandusminister enda arust elab, et ta peab ringi käima kolme relvaga, et kas ministeeriumi ametnikel kuulivestid on ikka juba välja jagatud? Mis tundega lähevad tööle ministeeriumiametnikud, kui nad teavad, et ministril on kaasas kolm relva iga päev,» arutles Anton.

Tagasi üles