Uskumatu: salaseksi harrastanud mehe pere saab kopsaka kahjutasu (1)

Elu24
Copy
Prantslase randevuu lõppes halvasti.
Prantslase randevuu lõppes halvasti. Foto: TopFoto/SCANPIX

Abielumees leiti 2013. aasta veebruaris Meung-Sur-Loire'is hotellitoas surnuna. Töölähetusel olnud mehe surma põhjus on väga jahmatav ja kohtulahendi tulemus on veel üllatama panev, vahendab Mirror.

2013. aasta veebruaris saadeti raudteeinsener Xavier X (nime ei ole avalikustatud) Kesk-Prantsusmaale Loiret' departemangu töölähetusele. Abielus Xavier X kohtus kohaliku naisega, kirg lõi lõkkele ja paar maabus mehe hotellituppa seksima. Mehe tervisele ei mõjunud juhuslik randevuu hästi, ta sai seksi ajal südameataki ning suri.

Mehe rabavat surma on aastaid Prantsuse kohtutes arutatud. Kuid alles hiljuti jõuti lõpliku lahenduseni. Prantsuse töövõimud otsustasid, et Xaiver' äkksurm tuleks liigitada õnnetusjuhtumiks ehk tööõnnetuseks ja mehe tööandja, raudtee-ehitusettevõte TSO, peab hukkunu perekonnale maksma kopsakat kahjutasu, kirjutab Mirror.

Otsuse kohaselt on Xavier' perekonnal õigus saada hüvitist nii riigilt kui ka endiselt tööandjalt. Xaiver' abikaasale ja lastele hakatakse maksma igakuist hüvitist kuni 80 protsenti tema palgast ajani, mil mees oleks pidanud pensionile jääma, vahendab Mirror.

Ettevõte ei ole kohtuotsusega rahul, sest nende sõnul ei saa nad vastutada töötaja surma eest, sest mehe südamerabandus ei olnud seotud tema tööga ega töökohustuste täitmisega. Ettevõte tunneb, et on igatpidi kaotajaks jäänud.

Prantsuse kohus ei rahuldanud ettevõtte edasikaebust, põhjuseks tuues asjaolu, et tööreisil olev töötaja jääb tööandja vastutusalasse, hoolimata sellest, kuidas töötaja otsustab oma aega pärast tööd viita.

Prantsuse kohtud võtsid vastu vastava seaduse kümme aastat tagasi, mille alusel töötaja surmad, vigastused ja õnnetused, mis on tekkinud ettevõtte korraldatud tööreiside ajal loetakse tööõnnetuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles