Uskumatu: Eesti mees teenib Soomes 2500 eurot kuus, aga elab autos

Elu24
Copy
"Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes" Saatejuht Heelia Sillamaa koos Soome eestlase Gunnar Künnapiga.
"Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes" Saatejuht Heelia Sillamaa koos Soome eestlase Gunnar Künnapiga. Foto: Kuvatõmmis

Täna kell 20:00 toob saatejuht Heelia Sillamaa Kanal 2 dokumentaalsarja «Päriselu lood» raames vaatajateni uskumatud lood eestlaste elust Soomes. Muuseas minnakse külla mehele, kes teenib 2500 eurot kuus, kuid elab oma autos. 

«Natuke kitsas on,» kommenteerib oma eripärast elukorraldust Soomes autos elav eestlane Gunnar Künnap. Seda, kas mees sellise eluga ka rahul on, näeb juba täna õhtul meeleolukast erisaatest «Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes».

Saates vaadatakse sõna otseses mõttes Soome eestlaste rahakoti sisse ja räägitakse ausalt nii õnnestumistest kui ebaõnnestumistest, mida põhjanaabrite juurde läinud kaasmaalased on kogenud.  

Üllatusi on saates veelgi! Näiteks esitab farmis töötav noormees keset karjamaad räpiloo eestlaste elust Soomes ja noor ema tunnistab, kuidas kõige hullemad tööd antakse Soomes just eestlastele.

Farmis töötav Eesti noormees esitab räpiriime eestlaste elust Soomes. Saade "Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes."
Farmis töötav Eesti noormees esitab räpiriime eestlaste elust Soomes. Saade "Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes." Foto: Erakogu

Käime külas mehel, kes sattus loodetud hea elu asemel põhjanaabrite juures hoopis aastateks tänavatele. Kunagisel kodutul on kaasmaalastele rääkida lugusid, mida on raske isegi ette kujutada.

Küll aga ei jää rääkimata ka eestlaste edulood. Lihtsast ehitustööst alustanud Eesti noormees on tänaseks püsti pannud korraliku ettevõtte. Noormees võtab meid vastu ei kusagil mujal kui maa all! 

Karl Kruuv on Soomes püsti pannud eduka ettevõtte. Saade "Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes"
Karl Kruuv on Soomes püsti pannud eduka ettevõtte. Saade "Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes" Foto: Erakogu

«Enne saate valmimist sain eestlastelt kümneid ja kümneid kirju nende uskumatutest lugudest põhjanaabrite juures, kuid avalikult ei julgetud neid jagada. Kardeti nii kaasmaalaste reaktsioonide kui lähedaste arvamuste pärast, sest kes meist tahaks avalikult välja näidata, kuidas võib-olla ei olegi see elu nii ilus kui kaugelt paistab?» kommenteerib autor Heelia Sillamaa.

«Seda enam on mul suur rõõm tõdeda, et leidsime lõpuks eestlased, kes on valmis rääkima asjadest nii, nagu need päriselt on. Minu jaoks teeb saate kindlasti eriliseks ka see, et ametnike poliitiliselt korrektseid lauseid meie saatest ei leia ja sõna saavad vaid julgete väljaütlemistega asjaosalised ehk Soomes elavad eestlased ise,» lisab Sillamaa.

"Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes" saatejuht Heelia Sillamaa.
"Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes" saatejuht Heelia Sillamaa. Foto: Jake Farra

«Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes» juba täna õhtul kell 20.00 Kanal 2-s. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles