Uuesti ülikooli läinud näitleja Alo Kõrve: on päris ebamugav jälle koolipingis istuda

Elu24
Copy
Näitleja ja Lavastaja Alo Kõrve.
Näitleja ja Lavastaja Alo Kõrve. Foto: Martin Ilustrumm

Näitleja ja lavastaja Alo Kõrve (40) alustas sel sügisel õpinguid Tartu Ülikooli usuteaduskonna magistriõppes. 

Kõrve tunnistas Elu24-le, et Tartu Ülikooli usuteaduskonda võrdlevat religiooni õppima minnes ei teadnud ta, mille ja kellega kohtuda tuleb. «Aga peagi selgus, et see polegi tume maa, kust rändureilt ei saabu enam teateid, vaid seal on inimesed, kes on väga terve, kaasaegse ning julge mõtlemisega.»

Kõrve lisas, et ei osanud õppima minnes näha, kui rikkaks ta päev-päevalt, loeng-loengult

saab ning kui huvitavat kirjandust seeläbi avastab.

«Usun, et näitleja erialaga, ja mis olulisemgi, kutsumusega käivad ikka kokku teemad, mis puudutavad nii tänast, tulevast kui ka olnut. Loodan, et jätkub tarmukust jätkata õppimist ja soovitan seda kõigile,» rääkis ta. «On päris ebamugav ja raskegi jälle koolipingis istuda, aga mulle tundub, et see on üks variant pensionisambast, sellest, mis jääb ka siis, kui kaob nii teine kui ka esimene.»

Alo Kõrve lõpetas 2002. aastal Eesti Muusikaakadeemia kõrgema lavakunstikooli XX lennu ja asus samal aastal tööle Tallinna Linnateatri näitlejana.

Õpingute jätkamisest küpses eas on teada andnud mitmed tuntud Eesti inimesed. Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas asus sügisest õppima Eesti Ekspressi ajakirjanik ja vähiravifondi «Kingitud elu» juht Toivo Tänavsuu (38). Lauljanna Lenna Kuurma (33) lõpetas sel suvel Räpina Aianduskooli tekstiilkäsitöö eriala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles