Austraalias tappis kukk oma eaka perenaise

Inna-Katrin Hein
Copy
Kukk. Pilt on illustreeriv
Kukk. Pilt on illustreeriv Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Austraalia Adelaide’i ülikooli patoloogide teatel ründas Lõuna-Austraalia farmis elav kukk oma eakat perenaist, vigastades ta vasakut jalga, mille tõttu tekkis naisel verejooks.

Patoloog Roger Byard selgitas, et 76-aastane naine sattus kuke rünnaku alla, kui ta oli kanalas mune korjamas, teatab livescience.com.

Naise vasaku jala alumine osa sai kuke nokkimisest raskelt vigastada ja naine suri verekaotuse tagajärjel.

Byard koos oma meeskonnaga lahkas naise surnukeha ja nad leidsid, et naise vasakule jalale oli kukk tekitanud kaks haavandit, millest üks oli veenilaiendil.

Arstide sõnul suri naine veenilaiendi verejooksu tõttu.

«See juhtum näitas, kui haavatavad on eakad, kellel on veenilaiendid. Vanemaealised ei suuda koduloomade rünnakule piisavalt kiiresti reageerida ja ka nende tasakaal ei ole enam nii hea kui noorematel, mille tõttu nad võivad kukkuda. Veenilaiendite verejooks võib olla eluohtlik isegi siis, kui laiendile tekib väike haav,» selgitas patoloog Byard.

Ta lisas, et kuke tõttu vigastada saanud ja surnud Lõuna-Austraalia naisel oli lisaks veenilaienditele ka kõrge vererõhk, varikoosseid haavandeid ja teist tüüpi  diabeet.

Byard jätkas, et kuked tavaliselt inimesi ei ründa, kuid kui tunnevad end ohustatuna, siis võivad seda teha.

Kukk. Pilt on illustreeriv
Kukk. Pilt on illustreeriv Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Veenilaeindid ehk varikoos on laienenud veenid, mis kõige sagedamini tekivad säärtele ja reitele. Sinakalt läbi naha kumavaid veenilaiendeid esineb nii meestel kui naistel.

Veenilaienditega kaasneb verevoolu aeglustumine, mis võib viia veenitromboosi tekkimiseni. Veenilaienditega kaasnenud tursed ja verevarustuse häired võivad tekitada varikoosseid haavandeid. 

Tavaliselt ei ole veenilaiendid ohtlikud ja on kirurgiliselt ravitavad, kuid mõnikord võivad olla, nagu juhtus nimetatud austraallannaga, keda ründas kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles