Galerii: Pajuvärava talu perenaine Heidi Hanso degusteerib putukaid

Pöörased katsed, osaluseksperimendid ja jahmatavad avastused - seda kõike pakub alates septembrist Kanal 2s uute osadega startiv teleseiklus «Jälg», mis viib meid uurima ümbritsevat keskkonda pilguga, millisega seda varem pole vaadatud.

Putukate söömine on meie tulevik. Igasugused vaglad, ussikesed ja putukad on tegelikult suurepärane proteiiniallikas, mis omastub paremini kui muu loomne proteiin, ning selle tootmistsükkel on kordi lühem kui mistahes looma liha kasvatamisel. Tegelikult jätab putukate inimtoiduks kasvatamine keskkonnale sadu kordi väiksema jalajälje kui loomapidamine.

Kuidas putukad maitsevad ja mida kõike neist teha saab? Miks aga on putukate söömine meile niivõrd keeruline teema ja miks on tänapäeval putukasaaduste kasutamine lubatud kõigest viies Euroopa Liidu riigis? Nendele küsimustele leiab vastused keskkonnasaade «Jälg» putukakasvataja Erlend Silla ja toidutehnoloog Kätrin Karuga.

Saade alustab 18. septembril Kanal 2s ja putukaid asub degusteerima Heidi Hanso.

Tagasi üles