Video: kultuslik Eesti lastefilm sattus väga veidrasse edetabelisse

Elu24
Copy
Foto: Pildid: Youtube/Kuvatõmmis videost / AFP / Scanpix

Meelelahutusportaal Lifehacker.com avaldas veidra edetabeli lastefilmidest, mille mõned kaadrid on nimekirja koostajate hinnangul kõike muud kui peresõbralikud. Ja üllatusena leiame loetelust ka ühe Eestis valminud joonisfilmi.

Portaal tutvustab, et tegemist on küll lastele suunatud filmidega, kuid mõned stseenid on verd tarretama panevad, kummalised või seksuaalse alatooniga ehk kõik see, millest võiks lapsi säästa. Tegemist on stseenidega, mis võivad mõjuda laste psühholoogiale hävituslikult. 

Õudsete lastefilmide TOP 11 seast leiab stseene sellistest rahvusvahelistest hittidest nagu „Charlie ja šokolaadivabrik'', ''Dumbo'', ''Jessica Rabbit'' jt.

Lifehacker.com nimekirjast leiab ka meie oma multifilmi «Suur Tõll», mida kirjeldatakse nii: «Suur Tõll on lihtsalt badass. Tegemist on 1980. aastal Nõukogude filmistuudio poolt üllitatud animatsioonifilmiga, mille peamisteks teemadeks on süngus, kurnatus ja hävituslikkus. Animafilmi peategelaseks on kangelaslik Eesti hiiglane Suur Tõll ja film on inspireeritud Eesti rahvaluulest.»

Väljaandele jättis erilise mulje sünge lahing, mis leiab aset juba filmi esimese viie minuti jooksul. ''Kogu film on siiski vaatamist väärt,'' tõdevad edetabeli koostajad.

Tervet edetabelit vaata siit!

Vaata stseeni «Suurest Tõllust», millele Lifehacker.com andis sünge hinnangu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles