Trummar Jaak Ahelik meenutab: reisi lõpuks oli Venemaa tunnustanud Eesti Vabariiki

Elu24
Copy
Muusik Jaak Ahelik.
Muusik Jaak Ahelik. Foto: Erik Prozes / Postimees

Trummar Jaak Ahelik meenutas 1. septembril puhul 1991. aasta sündmuseid, kus bändiga reisiti Kesk-Euroopasse. Kui nad reisilt tagasi jõudsid olid poliitilised sündmused maailmas arenenud nii kaugele, et Venemaa tunnistas teiste riikide eeskujul Eesti iseseisvust.

Trummar ja poliitik Jaak Ahelik (60) meenutas Facebookis, kuidas ansambel Compromise Blue lendas 1. septembril 1991 Moskvast Baselisse. Osa ansamblist sõitis Churi. Ahelik, Emil Rutiku, Friz ja tema naine liikusid Appenzelli.

Teel purunes autol rehv. Fritz sattus paanikasse, kuna oli pühapäev ja teenindused suletud. Emil pakkus variandi, et vahetab tagavara ratta alla, mille peale küsis Fritz imestunult: «Sa oskad?»

«Mina suplesin samal ajal Rhine jões,» ütles Ahelik.

«Reisi lõpuks oli Venemaa tunnustanud Eesti Vabariiki ja Moskvas nõuti meilt juba Vene viisat,» ütles trummar reisi lõpu kohta.

Compromise Blue on 1988. aastast tegutsev bluusi, funky't, souli ja rhytm and blues'i viljelev eesti ansambel. Bändi praeguste ja endiste liikmete hulka kuuluvad Emil Rutiku, Tanel Padar (külalisesineja), Mart Mardisalu jt.

Jaak Ahelik on Isamaa erakonna liige ning aastatel 2015–2017 oli ta Tallinna linnavolikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles