Katrin Lust: kõik, kes tahavad mulle halba, on treeninud mind tugevaks

Raadio Elmar
Copy
Pildil on Katrin Lust
Pildil on Katrin Lust Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Täna hommikul käis raadio Elmar hommikuprogrammis «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust, kes rääkis uuest põnevast sügishooajast, karastavatest õppetundidest ja sellest, kuidas ta oma vaenlastesse suhtub.

Saade «Kuuuurija» alustab täna uut hooaega ja saatejuht Katrin Lust rääkis raadio Elmar eetris, et sügishooaeg toob ekraanidele taaskord väga põnevat materjali. Lust tõi välja, et ta on ajakirjanikuna karastanud läbi erinevate raskete õppetundide ning ka uued saated on täis skandaalseid hetki. «Eks see alguses oli kõik raske mulle, kuid nüüd mulle tundub, et kõik need, kes tahavad mulle halba, on treeninud mind väga tugevaks! Nad pilluvad muudkui kaikaid mulle kodaratesse, et äkki ma kukun või libastun või minuga läheb halvasti. Aga tegelikult nad teevad seda, et mulle kasvab peale palju paksem nahk. Mulle tuleb nende olukordadega juurde tarkust, mõistust ja kavalust. Tegelikult ma pean kõiki neid vaenlasi siinkohal tänama, nad on teinud minust tugeva naisterahva,» sõnas Lust oma vastaste kohta.

Lust lisas, et läheb sel nädalal oma saatega «Kuuuurija» juba kaheksandasse hooaega. «Ma lähen uude hooaega väga tugevalt. Väga harva ma tunnen, et mõni artikkel teeb mulle liiga. Ma pigem loen kõike muigega ja lähen oma tegemistega edasi,» lausus ta hommikuprogrammile.

Lust rääkis, et samalaadset teadatuntud rütmi on oodata ka tema eesolevatest saadetest. «Veri, higi ja pisarad jõuavad minuni ikka koguaeg. Meil on väga palju häid lugusid tulemas sel sügisel. Ma satun pidevalt igasugustesse sekeldustesse, ehk ka sel hooajal on oodata palju action’it. Õnneks lugudest puudu ei tule, sest eestlaste lemmik vanasõna on ikka «hammas hamba vastu»,» lisas ta.

Lust on uuriva ajakirjanikuna tuntud selle poolest, et ta armastab oma lugudes välja tuua eriti skandaalseid momente ning paljudes asjaosalistes tekitab see pahapihti ebamugavust. «Minu käest on tihti küsitud, milline on siis see lugu, mis on kõige rohkem raputanud ning ma ei suuda eraldi ühtegi sellist seika välja tuua. Kui sa võtad ühe loo ette, siis sellega tegelemine on nii suur töö. Eemalt vaadates võib tunduda, et Lust puusa pealt küsib. Kuid tegelikult ma ütlen, need teemad on küllaltki keerulised ja see võtab meeletu aja, et neist üldse aru saada. Ma loodan, et ma olen oma vaataja parim lakmuspaber. Mul pole ühtegi sellist teemat, mis on teistest olulisem. Iga inimene, kes tuleb Kuuuurijasse, ta tuleb ju oma suurima murega. Siin lahterdada, kas üks on tähtsam kui teine, pole võimalik, kõik lood on olulised,» lisas Lust.

Lust tõi välja, et tema tegemiste juures on aga ühe loo avalikustamine nõudnud temalt üsnagi palju aega ja energiat. «Eks see Zandi lugu on selline, et see juriidika ja kohtuskäimine on hästi koormav. Tahaks teha saateid, mitte kohtus käia. Siin ongi nüüd selline koht, kus eestlased peavad mõtlema lihtsalt, et kui meie ühiskonnas on lubatud see, mida härra Zand tegi. Mina ei tahtnud niisama torkima minna. Kui selline käitumine on normaalne, siis see lugu oleks võinud ju ära jääda. Kuid tahan teha saateid ja aidata sellega Eesti inimesi,» tunnistas Lust.

Lust avas saladuseloori ka uue hooaja esimeselt saatelt. «Täna õhtul on eetris lugu, kus avastame seaduse tõlgendamise, mis võib panna tuhandete inimeste varad ohtu. See puudutab kõiki neid, kes on lahutanud enne 2015. aastat. Tegelikult võib olla nii, et need inimesed istuvad oma uue

Raadio Elmar külaline Katrin Lust ja saatejuht Lauri Hermann
Raadio Elmar külaline Katrin Lust ja saatejuht Lauri Hermann Foto: Raadio Elmar

kaaslasega kodus diivani peal, kui koputab ukse peale kohtutäitur ja ütleb, et sa pead oma eksabikaasa võlga maksma. Tuleb äärmiselt põnev ja hariv lugu. Lisaks võtame ette ühe toitumisnõustaja, kes tarbib ise palju kooki ja koolat, kuigi ta ise õpetab tervislikku toitumist,» tõi Lust välja.

Lust tõi välja, et tehtud saated annavad talle järjepidevalt uusi teadmisi selleks, et uut materjali käsitleda. «Kui ma kunagi vaatasin Pealtnägijat, siis mõtlesin, et kuidas küll Mihkel Kärmas kõikidest asjadest aru saab. Kuid nüüd pean ise tunnistama, et aastatega tuleb pagasit. Ka minu lauale jõuab nüüd päris tihti lugusid, mille valdkonda olen ma ka juba varem uurinud. Ehk mul on nüüd juba lihtsam alustada nende teemadega. Teadmised lihtsalt kasvavad,» rääkis ta.

«Avalikkuse tähelepanu on tulnud minu suunas rohkem, kuid inimene jääb ikkagi inimeseks. Mul on väga raske mõelda, et ma lähen kusagile ja olen hoopis teistsugune. Oma olemuselt olen ma ikkagi selline Kati, nagu ma koguaeg olen olnud, ma ei ole ennast muutma hakanud,» tõi Lust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles