Galerii: Veneetsia filmifestivalil esilinastus superkangelasefilm «Jokker»

Elu24
Copy

Eile esilinastus Veneetsia filmifestivali ajal uus superkangelasefilm «Jokker», mille nimitegelast mängib Joaquin Phoenix. Film olla esimeste arvustuste järgi lausa nii hea, et Phoenix pannakse juba parima meesnäitleja Oscariga paari.

Warner Brosi aasta ilmselt ühe suurima hittfilmi on lavastanud režissöör Todd Phillips («Pohmaka» filmid) ning kuuldavasti peaks olema tegu millegi palju enamaga kui tüüpiline koomiksifilm – oodata on erakordselt intensiivset psühholoogilist lugu.

«Jokker»
«Jokker» Foto: IMDB

Eelmine treiler andis sisuliselt edasi lühikokkuvõtte filmi kesksest loost ehk klounina elatist teeniva Arthur Flecki muutumisest mõrvarlikuks Jokkeriks, kes hoiab Gothamit oma hirmuvalitsuse all. «Ema ütleb alatil, et naerataksin ja teeksin rõõmsa näo – ta ütles, et minu ülesanne on siia ilma naeru ja lusti tuua,» võib kuulda Jokkerit sõnamas. Seejärel näeme teda rünnakute ja vägivalla all kannatamas ning lõpuks murdumas ning viimaks n-ö tuhast tõusmas juba oma lõppkujul. «Arvasin, et mu elu on tragöödia, aga see on hoopis komöödia,» ütleb ta kurjakuulutavalt.

Variety vahendab kriitikute sõnu, kelle kohaselt näitab «Jokker» uut taset superkangelaste filmides ning suudab seejuures kõnetada mitmeid tänapäeva probleeme. Hiljem sai film ka kaheksaminutilise suuraplausi. 

Apollo Kinodes alates 4. oktoobrist 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles