Vene oligarhi Eestist pärit abikaasa pidas Tallinnas maha mitu miljonit eurot maksma läinud sünnipäevapeo (3)

Elu24
Copy
Oleg Tinkov
Oleg Tinkov Foto: Fadeichev Sergei/ITAR-TASS

Kolme päeva jooksul sai Tallinnas näha Venemaa rikkaid ja ilusaid, kui oligarh Oleg Tinkovi abikaasa Rina tähistas oma 50. sünnipäeva. 

Oleg Tinkov on Venemaa ärimees ja miljardär, kelle vara väärtuseks loetakse umbes 2,2 miljardit dollarit. Tema abikaasa Rina, kes on tema äri- ja elupartner, on pärit Kohtla-Järvelt. Pärast kooli astus Rina Peterburi Mäeülikooli, kus ta kohtas Olegi. Nad on koos olnud ligi 30 aastat, kuid ametlikult abielus viimased 10. Tinkov on rikkuselt maailmas 1210. kohal, Venemaal aga 79. 

27. –29. augustini peetud sünnipäeval oli kohal küll vaid 30 inimest, aga tegu oli Tinkovide pere lähiringkonda kuuluvate tuttavatega. Külalised viibisid Tallinnas Kolme Õe hotellis, mis on tuntud kui jõukate inimeste lemmikööbimispaik. 

Esimesel päeval nautisid külalised Tallinna vanalinna võlusid, meeldejäävat arhitektuuri, ilusat ilma ja armsaid kohvikuid. Raekojas kõndides ilmus äkitselt välja ansambel Machete, mis esitas sünnipäevalapse lemmiklaulu. Kõikidele külalistele läks see žest hinge.

Teisel päeval toimus meeliergutav õhtusöök Pirita kloostris, mis oli sünnipäeva puhuks imeliselt dekoreeritud. Toitlustuse eest vastutas Tšaikovski restoran ja peokülalised jäid sellega rahule. 

Peodelegatsiooni pressiesindaja sõnul kulus suur osa eelarvest muusikale. Oligarh oli Venemaalt lasknud mitmed muusikud ja tehnika ise kaasa tuua, et klientide rahulolu garanteerida.

Lisaks esines peol ka Norra ansambel A-Ha, kes esitas oma parimaid palu. Kui pildid sotsiaalmeedias avaldati, siis arvasid paljud, et Norra bänd esineb kuskil erapeol. Alles täna avaldati, et just nii ka oli. 

Pirita kloostris toimunud õhtusöögil pidasid mitmed külalised kõne, näha oli ka pisaraid. Muusikalise vahepalaga esinesid ka Rina ise ja tema tütar Darja. 

Külaliste seas oli ka endine olümpiavõitja Tatjana Navka ja tema abikaasa, Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov.

Pealtnägijate sõnul tegi külaliste jaoks Tallinnas ekskursiooni Jüri Kuuskemaa. 

Kolmandal päeval tehti väljasõit Kõue mõisa, mis asub Tallinnast 40 kilomeetri kaugusel. Seal pakkus neile meelelahutust Venemaa estraadilaulja ja filminäitleja Kristina Orbakaite.

Väidetavalt läks pidu maksma kaks miljonit eurot.

Peol tehtud paari klõpsu saab vaadata SIIT.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles