Pildid ja video: Melania Trump sattus orvust beebiga poseerimise tõttu kriitika alla

Inna-Katrin Hein
Copy

USA esileedi Melania Trump külastas mõni aeg tagasi koos oma abikaasa, USA presidendi Donald Trumpiga Texases asuvat El Pasot.

USA esipere käis ka kohalikus haiglas, kus on seni ravil 3. augustil El Paso tulistamises vigastada saanuid, teatab foxnews.com.   

Selles tulistamises hukkus 22 inimest, nende seas ka hiljuti vanemateks saanud Andre ja Jordan Anchondo, kelle kahekuune poeg Paul Anchondo jäi ellu.

Kahekuune Paul Anchondo, kelle vanemad kaotasid 3. augusti El Paso massitulistamises elu, oma tädi süles
Kahekuune Paul Anchondo, kelle vanemad kaotasid 3. augusti El Paso massitulistamises elu, oma tädi süles Foto: White House/ZUMA Wire/Scanpix

Trumpide külastamise ajal oli orvuks jäänud laps haiglas kontrollis ja teda tutvustati USA esiperekonnale. 

Melania Trump sai lapse onult Tito Anchondolt teada, et Pauli vanemad hukkusid massitulistamises.

Proua Trump võttis kahekuuse lapse sülle ja poseeris temaga. Fotod, millel Melania ja Donald Trump on koos orvuga, sattusid sotsiaalmeedias kriitika alla, et Trumpid kasutavad vanematest ilma jäänud last oma maineparandamise huvides ära.

Melania Trump sattus kriitika alla, kuna poseeris El Paso tulistamises orvuks jäänud kahekuuse Paul Anchondoga (pildil keskel). Trumpide kõrval seisavad väikese poisi sugulased
Melania Trump sattus kriitika alla, kuna poseeris El Paso tulistamises orvuks jäänud kahekuuse Paul Anchondoga (pildil keskel). Trumpide kõrval seisavad väikese poisi sugulased Foto: White House/ZUMA Wire/Scanpix

Poisi onu Tito Anchondo kaitses Trumpe öeldes, et lapse vanemad olid Donald Trumpi pooldajad ja neil ei oleks kindlasti olnud midagi selle vastu, et esileedi lapse sülle võttis ja neist koos foto tehti.

«Inimesed ei mõista president Trumpi ja tõlgendavad tema samme valesti. Minu vend, kes hukkus tulistamises, oli Trumpi toetaja. President ja esileedi on inimesed nagu meie kõik ning nad näitasid oma toetust pereliikmetest ilmajäänutele,» sõnas Anchondo.

Trumpid kohtusid ka El Paso kangelasteks nimetatud politseinike ja nende peredega, poseerides koos veel mitme lapsega.

Melania Trump El Pasos koos politseiniku tütrega
Melania Trump El Pasos koos politseiniku tütrega Foto: White House/ZUMA Wire/Scanpix

Melania Trump kirjutas pärast seda külaskäiku sotsiaalmeedias, et sealsed inimesed hoiavad kokku ja tragöödia ei ole neid suutnud murda.

El Paso Walmarti ostukeskuses avas 3. augustil tule Dallasest pärit 21-aastane Patrick Crusius. 22 inimest hukkus ja 24 sai vigastada.

El Pasos 22 inimest tapnud Patrick Crusius
El Pasos 22 inimest tapnud Patrick Crusius Foto: HO / AFP/Scanpix

Uurimine näitas, et tegemist oli rassi- ja vihakuriteoga, sest enamik ta ohvritest olid mehhiklased.

Politsei arreteeris mehe ja talle esitati süüdistus massimõrvas.

Uurimine näitas, et Crusius on äärmusnatsionalist ja rassist, kes sai tulistamiseks inspiratsiooni Uus-Meremaa Christchurchi mošeetulistamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles