Pullivend Uuspõllust loodusmees Relveni: ETV üllatab sügishooajal uute nägude ja põnevate seiklustega

Elu24
Copy
Ühiskonnakriitiline saatesari «Üle parda».
Ühiskonnakriitiline saatesari «Üle parda». Foto: ERR

Tänavu sügisel läheb Eesti Televisioon vastu enda 65. hooajale ning pakub ühiskonnakriitilist vaadet Eestile, rõõmustab uue kodumaise sarjaga ning viib vaatajad maailma mööda rändama.

Kireva sügisprogrammi esimene uus tulija on esmaspäeval, 9. septembril alustav ühiskonnakriitiline saatesari «Üle parda». Ken Saani loodud sari viib Vahemerele seilama kuus Eesti inimest, kelle maailmavaated ja põhimõtted teineteise omadest kardinaalselt erinevad. 

Sel sügisel esilinastub uus telesari «Lahutus Eesti moodi». Martin Alguse ja Ergo Kulla käe all valminud sari on ajakohane ja humoorikas lugu ettevõtjast Laurast (Liina Vahtrik) ja muusikaõpetajast Akslist (Jan Uuspõld), kes pärast 20 aastat abielu on teineteisest lahku kasvanud ja plaanivad nüüd lahutada. Selle pika protsessi esimeseks sammuks on käik suhtenõustaja juurde, kes koostab neile kümnest ülesandest koosneva humaanse lahutusplaani.

Oktoobrist viib maailma avastama ka järjekorras juba viies «ehh, uhhuduur». Sel korral suunduvad armastatud maailmarändurid Lõuna-Ameerikasse, kus läbitakse Uruguay, Argentiina, Brasiilia, Paraguay, Boliivia ja Peruu.

Johannes Tralla saatesarjas «Johannese lähetamine»
Johannes Tralla saatesarjas «Johannese lähetamine» Foto: Katrin Leibold / ERR

Samal kuul saab ETV vahendusel kaasa elada ka Johannes Tralla suursõidule mootorrattal läbi Euroopa. Saatesarjas «Johannese lähetamine» läbib ta 15 000 kilomeetrit ja 12 riiki, sealhulgas Poola, Slovakkia, Rumeenia, Bulgaaria, Ungari, Kreeka, Saksamaa, Austria, Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania, Portugali. 

Reisisari legendaarse rändajaga «Hendrik Relvega Borneo vihmametsas» esilinastub detsembris. Maailma erinevatest paikadest langes Relve valik Borneole, kus ta võtab vaataja kaasa troopilisse džunglisse. Just seal, põrgulikus niiskuses ja kuumuses, elab eraldatusesse peitunult tilluke rahvakild, penanid, kelle juures metsikus džunglis võttegrupil viibida lubatakse.

ETV ekraanile saabuvad uuel hooajal veel sellised saatesarjad nagu «Rahvusülikooli sajand», mis võtab kokku Tartu Ülikooli tegemised saja aasta jooksul, ning «Taevavalvurid», mis seab kümme noort meest silmitsi lennujuhiks saamise keeruliste väljakutsetega. 

Teleekraanile naasevad «ENSV»«Uudishimu tippkeskus», «Prillitoos», «Terevisioon»«Ringvaade» jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles