«Suurte kasside» müsteerium jätkub: fotograafi sõnul jäi ta kaamera ette koerasuurune kaslane (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Ühendkuningriigis on mõnda aega nähtud kummalisi suuri kaslasi. Kaade videost, mis tehti aprillis 2019
Ühendkuningriigis on mõnda aega nähtud kummalisi suuri kaslasi. Kaade videost, mis tehti aprillis 2019 Foto: Ed Simpson /SWNS.COM /Scanpix

Briti fotograafi John Pearsoni sõnul jäi Yorkshire’is ta kaamera ette kaslane, kes oli umbes sama suur kui suur koer.

46-aastase Pearsoni teatel tegi ta kummalisest tumeda karvaga loomast pildid St. Aidani looduskaitsealal, teatab thesun.co.uk.

«Mulle meeldib teha looduspilte, kuid ma ei olnud neid mõnda aega teinud. Märkasin siis kummalist looma, keda pidasin kassiks, kuid ta oli kassi kohta liiga suur ja minust võrdlemisi kaugel. Mind hakkas huvitama, et kes see loom on ja ma tegin temast pilte,» selgitas fotograaf.

Mees lisas, et ta jõudis teha üsna mitu pilti enne, kui see loom põõsastikku kadus.

Ühendkuningriigi erinevates paikades on juba mõnda aega nähtud kummalisi suuri kaslasi, kes oma välimuselt meenutavad leopardi või puumat.  

Kaader videost, mis tehti mitu kuud tagasi Ühendkuninriigis Cornwallis ja sellel on väidetavalt ebatavaliselt suur kaslane
Kaader videost, mis tehti mitu kuud tagasi Ühendkuninriigis Cornwallis ja sellel on väidetavalt ebatavaliselt suur kaslane Foto: Anthony Dickinson /SWNS.COM /Scanpix

On neid, kelle arvates on tegemist kodukassidega, keda on jäädvustatud üsna kaugelt ja selle tõttu on fotograafid arvanud, et need on suuremad kui nad tegelikult on.

Lääne-Yorkshire’ist Rothwellist pärit Pearsoni sõnul on ta veendunud, et tema nähtud olend ei olnud kodukass, vaid keegi märgatavalt suurem loom.

Ta lisas, et see loom oli temast umbes 200 meetri kaugusel.

«See loom jäi mulle silma, sest ta suurus oli ebatavaline. Panin temast tehtud fotod sotsiaalmeediasse, et äkki keegi oskab öelda, et kellega tegemist on,» selgitas inglane.

Yorkshire’is on varem mitmel korral kummalist suurt kaslast nähtud, kaasa arvatud Ossetti linna lähedal, kus talle anti hüüdnimeks Ossetti koletis.

Tähelepanekuid «suure kassi» kohta hakkasid sagenema alates 2016. aastast, kui fotograaf Lee Clifford tegi Hulli lähedal kummalisest loomast fotosid ja nägi teda mõnda aega hiljem veel.

Nii 2017, 2018 kui 2019 on Suurbritannia erinevates paikades kummalist «suurt kassi» nähtud ja igas paigas on kummaline loom saanud endale hüüdnime.

Ühendkuningriigis on juba mõnda aega nähtud kummalisi suuri kaslasi. Kaader videost, mis tehti aprillis 2019
Ühendkuningriigis on juba mõnda aega nähtud kummalisi suuri kaslasi. Kaader videost, mis tehti aprillis 2019 Foto: Ed Simpson /SWNS.COM /Scanpix

On neid, kelle arvates võib olla tegemist loomaaedadest ära jooksnud eksootiliste kaslastega.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles