GALERII: Notting Hilli lõbus karneval muutus politseinike õudusunenäoks, üle saja peolise viidi trellide taha!

Elu24
Copy

Londoni traditsioonilisel Notting Hilli karnevalil läks kord jälle nii käest, et politsei pidi eriolukorra välja kuulutama. Arreteeritud on ligi 100 inimest, keda kahtlustatakse vägistamistes, politseinike ründamises ja muudes rasketes kuritegudes, vahendab The Sun.

Saareriigi politsei ohvitseridele anti lisavolitused, et peatada ja vajadusel läbi otsida inimesi, kes osalevad Londonis kaks päeva kestval suursündmusel.

 Politseinikud arreteerimas karnevalil vägivallatsejat.
 Politseinikud arreteerimas karnevalil vägivallatsejat. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Scotland Yard teatas, et pühapäeva hilisõhtuks olid festivalil patrullinud politseinikud arreteerinud vähemalt 97 inimest, kelle väidetavate kuritegude hulka kuulusid relva omamine, raskete kehavigastuste tekitamine ja seksuaalkuritegude toimepanemine.

Politseinik valvab turvaväravate juures, mis tuvastavad iga terariistaga siseneja.
Politseinik valvab turvaväravate juures, mis tuvastavad iga terariistaga siseneja. Foto: EPA/Scanpix

Olukord väljus kontrolli alt ning Briti politsei kuulutas eriolukorra välja kohe festivali avapäeval, seda tuntakse ka paragrahv 60 rakendamisena. (Section 60). Eriolukord kehtib karnevali lõpuni ehk siis täna südaööni, kirjutab The Sun.

Paragrahvi 60 kasutatakse taktikaliselt vägivalla ärahoidmiseks kogu Londonis ja seda on sellel otstarbel kasutatud korduvalt.

Sadade tuhandete peoliste ohjamiseks tõi politsei Notting Hilli tänavatele erijõud.
Sadade tuhandete peoliste ohjamiseks tõi politsei Notting Hilli tänavatele erijõud. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Notting Hilli karnevali patrullivanem Dave Musker ütles Briti meediale, et korraldus tuli anda ohtrate vägivallajuhtumite tõttu.

Politseinike ründamise kahtluse pärast on kinni peetud kümmekond inimest, 41 inimest kahtlustatakse narkokuritegudes ja üheksat relva omamises.

The Suni andmetel kahtlustatakse kümmet isikut avaliku korra rikkumises, kolme seksuaalkuritegudes, kahte raske kehavigastuse tekitamises ja kolme isikut kallaletungis.

Scotland Yardi teatel said 11 ohvitseri vigastada ja vajasid arstiabi.

Notting Hilli festivali näol on tegu Euroopa suurima karnevaliga, mida külastavad iga-aastaselt miljonid inimesed.

Rohkem loe SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles