Filmikägu: 40 aastat Eesti ulmekaid! Luubi all «Navigaator Pirx», «Stalker» ja «Hukkunud Alpinisti hotell»

Spekter
Copy
Uldis Pucitis Peter Glebskyna filmis ««Hukkunud alpinisti» hotell».
Uldis Pucitis Peter Glebskyna filmis ««Hukkunud alpinisti» hotell». Foto: kaadrid filmist

Kuku Raadio kinosaate ja podcast'i «Filmikägu» värskeim osa oleks napilt olemata jäänud, kuna üks saatejuhtidest, Lauri Kaare, juba pikalt enne nohuhooaega ootamatult tõvevoodisse kukkus. 

«Õnneks taandus Lauri palavik nii palju, et meil õnnestus saade salvestada tänapäevaste sidevahendite kaudu. Seetõttu vabandame ka veidi kehvema helikvaliteedi pärast,» teatab teine saatejuht Kristjan Gold Facebookis. 

Külaliseks on sel korral Siim Angerpikk ja teemaks aasta 1979, mis oli väga hea ulmefilmidele: ilmavalgust nägid legendaarsed «Navigaator Pirx», «Stalker» ja «Hukkunud Alpinisti hotell». Viimane, muide, tähistab kinolinale jõudmise 40. aastapäeva. 

Uudisterubriigi täidavad saates neli «pommi»: Eesti valis välja oma järgmise Oscari-filmi, Bond 25 sai ametliku pealkirja, Matrix 4 läheb töösse ja Ämblikmees kaob Marveli kinouniversumist.

Uute filmide pikem nimekiri annab aga aimu lähenevast sügisest: tutvustamist leiavad «Abigail», «Haide linn: 47 meetri sügavuses 2», «Ärtuemand», «Minu väike ingel», «Minu elu valgus», «Angry Birds 2: Kurjad linnud. Film» ja «Paipoisid».

Kuula saadet:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles