Haiged inimesed! USA abielupaar teeskles lapse surma, et raha teenida

Elu24
Copy
Abielupaar lõi annetuslehe, kus palusid raha beebi Eastoni matuse jaoks. Rasedus ja laps osutusid aga pettuseks. Pildil on hoopis nukk.
Abielupaar lõi annetuslehe, kus palusid raha beebi Eastoni matuse jaoks. Rasedus ja laps osutusid aga pettuseks. Pildil on hoopis nukk. Foto: Kuvatõmmis kodulehelt / gofundme.com

USA abielupaar, Pennsylvania osariigist, teesklesid lähedastele rasedust ja seejärel oma väidetava lapse Eastoni surma, et annetuslehe kaudu raha teenida, vahendab Daily Star.

Geoffrey ja Kaycee Lang teesklesid lähedastele ja perekonnale, et nad ootavad last. CNN teatel korraldas paar isegi katsikud, kus neile toodi kingitusi ja raha. 

Pärast sünnitust väitis aga abielupaar, et nende laps suri 3. juulil hingamispuudulikkusesse mõni tund pärast sündi.

Vahetult pärast seda seadsid Geoffrey ja Kaycee üles GoFundMe lehe, kus palusid annetusi Eastoni matusteks. Paar väitis, et soovivad Eastonile osta personaalse urni. Nad postitasid isegi sotsiaalmeediasse põhjaliku surmakuulutuse, kus kirjeldasid hetki enne lapse surma.

«Enne taevalikku koju minekut koges Easton käte hoidmist, kallistusi ja musisid oma emme ja issiga,» oli kuulutuses kirjas.

Annetuslehel palus paar, et neid hoitakse enda mõtetes ja palvetes. «Meie poeg Eastonil oli sündides vedelik kopsudes, ja ta suri mõned tunnid pärast sündi. Me oleme väga tänulikud, kui te saaksite seda jagada ning, kui olete võimelised annetama, aidata tasuda matuse- ja ravikulude eest,» kirjutas paar enda loodud GoFundMe lehel.

Paar korraldas ka mälestusteenistuse, kus osalejatele öeldi, et nende laps kremeeriti.

Kaycee parimal sõbrannal, kes katsikud korraldas, hakkasid aga tekkima kahtlused raseduse ja sünnituse osas. Pärast matuseid helistas ta krematooriumisse, kus talle kinnitati, et ühtegi imikut seal ei kremeeritud, vahendab CNN. Seejärel helistas sõbranna politseisse.

Politsei ei leidnud paari kodust ühtegi asitõendit, et beebi Easton üldse eksisteeris ja GoFundMe lehele üleslaetud pildil oli väga realistlik imikut meenutav nukk.

«Asi ei ole isegi rahas, asi on emotsioonides, mida nad peres ja lähedastes tekitasid,» kirjeldas Kaycee parim sõbranna pettust.

Kokku annetas abielupaari toetamiseks 15 inimest ning kogutud summa oli ligi 500 eurot. GoFundMe andis juhtuga seoses ametliku avalduse, kus kinnitati, et sellist käitumist GoFundMe ei tolereeri. Kõigile annetajatele lubati Langidele saadetud raha tagasi maksta. 

Abielupaarile esitati pettuse ja pettuse teel varastatud raha eest süüdistus, ning nad peavad kohtusse ilmuma selle aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles