Jeffrey Epsteini müsteerium jätkub: pärast enesetapuvalve lõppemist külastas teda noor naine, kellega ta oli kaks tundi kinnises ruumis

Inna-Katrin Hein
Copy
Jeffrey Epstein.
Jeffrey Epstein. Foto: Capital Pictures/MediaPunch / PLF/MPI/Scanpix

USA meedia teatel on ilmnenud uus info, mis puudutab New Yorgi föderaalvanglas väidetavalt endalt ise elu võtnud miljardärist pedofiili Jeffrey Epsteini.

Vanglaallika andmetel külastas Epsteini pärast seda, kui ta enesetapuvalve lõppes, kena noor naine, kellega ta oli kaks tundi kinnises ruumis, mis on mõeldud eeluurimise all olijatele ja nende advokaatidele, teatab foxnews.com.

Allikas lisas, et enesetapuvalve lõppes 29. juulil ja Epstein viidi siis vangla eriosakonda ning see naine tuli Epsteini juurde 30. juulil.  

Jeffrey Epstein politseifotol
Jeffrey Epstein politseifotol Foto: Handout . / REUTERS/Scanpix

«See naine ei kuulunud Epsteini advokaatide meeskonda ega olnud seotud ka ta põhiadvokaadi Reid Weingarteniga. See naine ja Epstein olid vangla kinnises ruumis koos üle kahe tunni ning kedagi teist selle kohtumise juures ei olnud,» lisas allikas.

Vanglaametnike teatel võetakse vangilt enne advokaadiga kohtumise ruumi minemist käerauad ära ja need pannakse tagasi, kui ta sealt väljub. Nii tehti ka Epsteiniga.

Kõik Manhattan Correctional Center vangla külastajad peavad end panema kirja, kuid ei ole teada, kas see naine seda tegi.

Politsei arreteeris Epsteini 6. juulil ning talle esitati süüdistus alaealiste tüdrukute kupeldamises ja seksuaalses ärakasutamises. Ta viidi New Yorgi vanglasse, kus ta oli enesetapuvalve all, üritades 23. juulil enesetappu teha, kuid see ei õnnestunud. 

Kuna vanglas töötajaid napib, siis lõpetati 29. juulil Epsteini enesetapuvalve ja see asendati iga 30 minuti tagant kontrollimisega.

10. augustiil kell 6.30 kohaliku aja järgi leidsid valvurid Epsteini ta kongist surnuna, ta oli end linade abil üles poonud.

Uurimine näitas, et Epsteini valvajad eirasid vangla reegleid ega külastanud teda iga poole tunni, vaid mitme tunni järel. Nad saadeti Epsteini surma uurimise ajaks sundpuhkusele. 

Epsteini surnukehale tehti lahkamine, mis paljastas, et ta mitu kaelalüli olid katki, näidates et tegemist oli poomisega.

Kahtlusi äratas kaela eesosas, aadamaõuna lähedal oleva hüoid-luu katkiminek. Lahkajate sõnul on nad näinud seda katkisena inimestel, kes on mõrvatud või poomise läbi hukatud. Nad lisasid, et nimetatud luu murdub, kui õhust ilma jäänud inimene üritab õhku saada, liigutades jõuliselt pead ja kaela

Juba varem levisid teooriad, et Epstein võidi tappa ning lahkamistulemused valasid veel õli tulle.

Aravtakse, et on üsna palju neid, kes tahtasid Epsteinist lahti saada, kuna sel mehel oli nende kohta kompromiteerivat infot.

Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein Foto: STEPHANIE KEITH/AFP/Scanpix

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) käes on Epsteini päevikud ja väikesed mustad märkmikud, milles on ta tutvusringi kuulunud inimeste kohta mahlakaid detaile ning nende telefoninumbrid ja e-posti aadressid.

FBI, politsei ja prokurörid jätkavad Epsteini seksiimpeeriumi ja ta surma uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles