Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Elmari muusikauudised

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
nublu Võsu rannafestivalil
nublu Võsu rannafestivalil Foto: Grind

Toome teieni raadio Elmar 32. nädala muusikauudised. nublu tervitab Narvat, kitarristid Andres Roots ja Oleg Pissarenko üllitavad sooloplaate, muusikal «Sofia» on taas lavadel ja lisaks festivaliuudised.

nublu esimene filmitud muusikavideo viib Narva

Räppar nublu avaldas kolmapäeval 7. augustil muusikavideo loole «für Oksana». Tegemist on nublu esimese filmitud muusikavideoga, mis võeti üles Narvas ja Ida-Virumaal. Kakskeelses loos vastutab venekeelsete riimide eest Gameboy Tetris.

Värskes muusikavideos otsib nublu Narva linnas Oksanat, kes on jätnud talle kustumatu mulje. Otsingud viivad ta nii Kreenholmi vabrikusse, Narva Veneetsiasse, linnatänavatele kui teistesse põnevatesse kohtadesse Ida-Virumaal. «Tahtsime näidata, kui lahe ja omapärane koht on meie suuruselt kolmas linn Eestis. Narva võttis meid väga soojalt vastu ning kohalikega töötamine oli megatore!» räägib video režissöör Marta Vaarik.

Andres Roots jätkab vinüülalbumite lainel

16. augustil avaldab Tartu kitarrist Andres Roots vinüül-EP «Waiting Around», mis valmis Tartu tehases Vinyl Plant ning on esimene Eestis kohapeal toodetud 7-tolline heliplaat. Esitluskontsert toimub 17. augustil Tartus armastusfilmide festivalil Tartuff ning jätkuvad Viljandis, Pärnus ja Rakveres juba septembris ja oktoobris.

Andres Rootsi eelmine vinüülplaat, 2016. aastal samuti Vinyl Plantis valminud LP «Roots Music», oli kõigi aegade esimene Eestis tehtud vinüülplaat üldse ja pälvis Kuldse Plaadi auhinna. Kui «Roots Music» oli varemilmunud muusikast kokku pandud kogumik, siis «Waiting Aroundi» jaoks salvestas Roots 7. juunil spetsiaalselt neli uut kitarripala. Üles võttis need Jaan Tamm, kes läinud kümnendil salvestas ka kõik Rootsi toonase trio Bullfrog Brown plaadid peale viimase, ning masteringi tegi Asko-Romé Altsoo, kellega Roots on samuti koostööd teinud Bullfrogi-aegadest peale.

Oleg Pissarenko salvestab kontsertplaadi

Oleg Pissarenko ilmutab peale neli aastat kestnud pausi 19. septembril plaadi «Armastuse muusika» ja esitleb seda kontserdiga päev hiljem Tallinnas Alexela kontserdimajas.

Uus plaat on tema esimene sooloplaat. Ta salvestab selle Eesti Rahva Muuseumis kontserdina, kuid kõik lood on uued ja Pissarenko kirjutatud. Salvestusele publik tulla ei saa, see toimub väiksele sõpraderingile. Laval on Pissarenko seekord üksi, mängib akustilist kitarri, elektrikitarri elektroonikaga ja elektriklaverit.

«Salvestan plaadi kontserdina, et saada plaadile õige energia. See muusika on ju mõeldud ja loodud inimestele. Mulle meeldivad ERM-i maja vaim ja vaib,» räägib Pissarenko.

Muusikal «Sofia» on taas Türi Kultuurikeskuse laval

Eesti Noorte Muusikaliteater toob augustis taas lavale eelmisel hooajal kultust kogunud muusikali «Sofia». Vanemuise solisti Kärt Antoni ning noore muusikalilavastaja Kaarel Orumägi originaalteos pannakse Türil lavale vaid viie tööka päevaga.

Peaosatäitja ja laulja Ketter Orava kõrval on rollides ka superstaarisaatest tuntuks saanud Jaagup Tuisk ja Hele-Mai Mängel ning paljud teised. Muusikal toob lühikeseks perioodiks kokku ligi 50 andekat noort lauljat, näitlejat ja tantsijat Eesti erinevaist paigust. Esmakordselt näeb kodumaa muusikalilaval ka hiljuti maineka Hollywoodi filmi- ja teatrikooli lõpetanud Artur Rehi.

Narva valmistub muusika ja linnakultuurifestivaliks

19.-21. septembrini Eesti idapoolseimas linnas toimuv muusika- ja linnakultuurifestival Station Narva avalikustas seitse uut esinejat, kelle seas on Briti dub 'n' punk pioneer Asian Dub Foundation, äsja Narvas filmitud muusikavideo üllitanud Eesti mõminaräpi esistaar nublu, Venemaa shoegaze bänd Blankenbergeja Soome italo-disco duo PEU.

Station Narva 2019 lõplik programm kuulutatakse välja augusti ja septembri jooksul. Lisaks muusikaprogrammile ja teatrietendusele toimuvad Station Narva raames ka avalikud vestlused ning kureeritud ekskursioonid üle kogu linna, sealhulgas festivali ajaks spetsiaalse valguskujunduse saavas Kreenholmi tööstuskompleksis.

Tagasi üles