«Las need tüdrukud protestivad oma pepudega!» Missid võtsid vihmametsade nimel paljaks

Elu24
Copy
Missid võtsid vihmametsade nimel paljaks. Pilt on illustreeriv.
Missid võtsid vihmametsade nimel paljaks. Pilt on illustreeriv. Foto: Caters News/Scanpix

Iluduskonkursi Miss Butt World (maailma pepumiss) kandidaadid võtsid ennast pesu väele, et aidata võidelda Amazonase vihmametsade eest.

Tiitlile Miss Butt World kandideerivad kaunitarid Bruna Valentim USAst, Rayane Laura Prantsusmaalt, Leia Lee Saksamaalt, Shirley Correia Hispaaniast ja Jessica Jhensen Austraaliast võtsid fotosessiooni jaoks pesu väele, et võidelda vihmametsade raie vastu ja tähistada põlisrahvaste päeva, vahendab eastnews.pl.

«Me oleme Bolsonaro valitsuse tegude vastu. Kui nii jätkub, kaob Amazonas ja planeet,» ütles Rayane Laura, kandidaat Prantsusmaalt. Kaunitarid, kes võistlevad 30. septembril Mexico Citys toimuval iludusvõistlusel Miss Butt World, usuvad, et poliitikud peaksid Amazonase metsade hävimist takistama.

«Kõik, mis tõmbab tähelepanu, peaks olema viis protestisõnumi kandmiseks. Nii et las need tüdrukud protestivad oma pepudega,» ütles populaarse iga-aastase võistluse korraldaja Cacau Oliver.

2017. aastal võttis Brasiilia endine valitsus vastu otsuse, mis lubas kaevandamise Amazonase vihmametsas paikneval Eesti-suurusel Rena looduskaitsealal, mispeale tõstsid keskkonnakaitsjad üle maailma kohe häält, vahendas Postimees.

Amazonase idaosas paiknev rohkem kui 46 000 ruutkilomeetri suurune kaitseala on puutumatu vihmamets, kus muu hulgas elab mitu indiaanihõimu. Endise presidendi Michel Temeri sõnul oli kulla- ja mineraalirikka piirkonna kaevandamiseks avamine vajalik riigi nõrga majanduse turgutamiseks.

Möödunud nädalal teatas BNS, et Amazonase metsaraie ületas juulis mulluse taseme 2,5 korda. Oktoobris presidendiks valitud Jair Bolsonarot toetas valimiskampaanias tugevalt Brasiilia mõjuvõimas põllumajanduslobi. Ta on varem käinud välja mõtte avada kaitsealused vihmametsaalad põllumajandusele.

Laupäeval teatas Saksamaa, et peatab Brasiiliale antava abi, kuna president Bolsonaro valitsemisajal on vihmametsade raadamine hoogustunud, vahendas Postimees.

Vaata pilte, millega pepumissid valitsuse vastu protesteerivad, SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles