VIDEO Absurdne vaatepilt Ahvenamaal: tee peal hüppas valge känguru

Inna-Katrin Hein
Copy
Ahvenamaal hüppas mööda teed valge känguru
Ahvenamaal hüppas mööda teed valge känguru Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Soomele kuuluva Ahvenamaa saarestiku politsei sai 9. augusti hommikul ebatavalise kõne – helistaja väitis. et Hammarlandsvägenis hüppab mööda teed valge känguru.

Politsei sõnul rõhustas helistaja, et on kaine ning et känguru ei ole tavalist pruuni värvi, vaid valge, teatab mtv.fi. Politseipatrull läks kohale ja veendus, et helistaja jutt vastab tõele.

«Kui kellelgi on valge känguru kadunud või keegi teab, kust see känguru pärit on, andke sellest ka meile teada,» pöördus politsei esindaja varahommikul kohalike elanike poole.

«Olen ka varem loomi näinud, kui hommikul kella 5–6 ajal tööle sõidan, kuid valget känguru mitte kunagi varem. See oli väga ebatavaline,» kirjutas politseile helistanud Jonne Jonka Nylund sotsiaalmeedias.

Rootsi meedia teatel kuulub känguru, kelle nimi on Willy Wonka, Ahvenamaal elavale Therese Söderberg-Lundqvistile.

Ahvenamaal hüppas mööda teed valge känguru.
Ahvenamaal hüppas mööda teed valge känguru. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Omaniku sõnul kartis känguru äikest ja võis seetõttu plehku pista. «Ta hüppas üle aia ja liikus mööda teed 20 kilomeetrit edasi Hammarlandis asuva Långträski suunas,» sõnas omanik kohalikule raadiole.

Ahvenamaa politsei teatel tabasid nad känguru pärastlõunal, lastes teda uinutinoolega.  

30 000 elanikuga Ahvenamaa (soome keeles Ahvenanmaa, rootsi keeles Åland) on Läänemeres asuv Soome omavalitsuslik maakond. Maakonna elanikkond on rootsikeelne ja ainus ametlik keel rootsi keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles